Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всьго: 9
Гостей: 9
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:48
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Лютий » 14 » Західні лідери де-факто визнали Януковича президентом, який привітав його з перемогою
Західні лідери де-факто визнали Януковича президентом, який привітав його з перемогою
19:02

    Віктор Янукович ще не став Президентом України де-юре, а його вже визнають таким де-факто. Причому не соратники та однодумці, які зараз займаються переважно тим, що ділять портфелі в ще не легітимізованої влади, а лідери світових держав і організацій. І мова йде вже навіть не про Росію та СНД - «беріть вище» ...

«Від імені НАТО я тепло вітаю Януковича з його обранням Президентом України. Вибори були вільними, чесними і демократичними, зразковими для всього регіону », - таке повідомлення надійшло на адресу лідера Партії регіонів від генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Фога Расмуссена. Керівник структури, яким виборці «регіоналів» з їхньої подачі лякають дітей, запевняє «нового президента» в тому, що «НАТО віддано поглиблення нашого стратегічного партнерства з Україною», і висловлює «особисті надії» на «тісні контакти з Президентом Януковичем». 

«Високу оцінку рівню розвитку демократії в Україні, що було підтверджено під час проведення президентських виборів» в телефонній розмові з переможцем другого туру виборів, дав і президент США Барак Обама. Якого, до речі, в Америці часто критикують за те, що не приділяє Україні і Грузії належної уваги, зате дуже прагне «перезавантажити» відносини з Росією. Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, у відповідь Янукович подякував за привітання і «підкреслив, що партнерські відносини між США та Україною будуть динамічно розвиватися на засадах довіри та взаємоповаги».

Привітав «шановного обраного Президента» і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. Похваливши проведені «у відповідності до міжнародних стандартів» українські вибори, Баррозу відзначив, що Україні «терміново потрібні рішучі дії, щоб енергійно узятися за економічні і політичні реформи». За словами президента ЄК, Європа в цьому нам допоможе, в тому числі й «поглиблюючи процес інтеграції між Євросоюзом і Україною, завершивши переговори щодо угоди про асоціацію якомога швидше».

Привітали Януковича і президент Європейського Союзу - Герман Ван Ромни і Франції - Ніколя Саркозі, прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, а також, одними з перших, президент Росії Дмитро Медведєв і Патріарх Російської православної церкви Кирило. 

Є думка, що європейські лідери трохи поспішили, який привітав Януковича ще до офіційного затвердження його перемоги Центральною виборчою комісією. Дуже вже це нагадує сумні привітання-2004, з яким так не вчасно «поперед батька в пекло» вліз тодішній російський президент Володимир Путін. З іншого боку, той «тріумф» Януковича разюче відрізнявся від нинішнього, принаймні, в одному: у 2004-му всі «нормальні» міжнародні спостерігачі заявляли про кричущі фальсифікації, а цього разу одностайно стверджують, що системних порушень не було.
А ще ці натовські-європейсько-грузинські привітання є не надто приємним сигналом для Юлії Тимошенко. Тому що фактично прямим текстом вказують «срібною фіналістці» президентської гонки на те, що Захід не підтримує її в намір опротестувати результати виборів і натякає: настав час визнати їх легітимність і працювати з новим Президентом ...

Переглядів: 496 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024