Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всьго: 10
Гостей: 10
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:39
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Лютий » 16 » Володимир Путін вважав за краще б бачити переможницею Юлію Тимошенко
Володимир Путін вважав за краще б бачити переможницею Юлію Тимошенко
19:04

   Європейські газети продовжують обговорювати результати президентських виборів в Україні. Деякі видання не приховують свого невдоволення досить дивним, на їхню думку, поведінкою прем'єра України, яка програла ці вибори і веде себе, як то кажуть, «не демократично, бо, здається, що вона не розуміє, що демократія також передбачає і ввічливе визнання своєї поразки ». Деякі впливові видання дивуються досить стриманою реакції на результати українських виборів з боку Росії. Вони цитують також інтерв'ю Віктора Януковича впливової лондонській газеті, де той закликає Захід не боятися його зовнішньої політики. 

   Британська «Гардіан», у статті Люка Гардінга з Москви, зазначає, що «відмова Юлії Тимошенко визнати свою поразку сердитий багатьох з її проєвропейських прихильників» і додає, що така тактика Тимошенко має на меті, серед іншого, «спроби довше залишитися на посаді Прем'єр - міністра ». Цей лондонський журнал також інформує зі своїх джерел, що в самій Партії регіонів продовжуються дебати навколо формування майбутнього уряду і противники компромісу хочуть мати всі пости для себе, а прагматики схильні до створення більш широкого уряду з включенням технократів і ринкових реформаторів, яких може очолити Сергій Тігіпко . «Гардіан» наводить думку європейського експерта Ендрю Вільсона, який вважає, що склад уряду Януковича стане ключовим для його майбутньої політики - або він звернеться за допомогою в співпраці до своїх противників, або ж просто винагородить своїх найближчих олігархічних прихильників. Лондонське видання також дивується з того, що «відповідь Росії на виборах Януковича була на диво стриманим, як відображення напружених відносин між Партією регіонів і Москвою на старті опитувань громадської думки, і на тлі сильних ознак того, що російський прем'єр-міністр Володимир Путін вважав за краще б мати справу з Юлією Тимошенко ». «Гардіан» також зазначає, що Янукович лише натякнув Кремлю на можливість продовження угоди щодо Чорноморського флоту в Севастополі після 2017 і ніби-то мова йде, серед іншого, про щось на кшталт 30-річного договору оренди на кшталт Гуантанамо. 

   У своєму інтерв'ю перший західній газеті, лондонської «Дейлі Телеграф», Віктор Янукович відмахнувся, сміючись, від твердження, що він, мовляв, «підніжок, маріонетка Москви». Він запевнив газету, що спробує скористатися вигодами свого нового положення, щоб переконати європейців у дружності своїх намірів. Тут новий Президент України також підкреслив: «Я зробив глибокі висновки з власних помилок, які допустив в минулому ... правда і те, що я висловлюю інтереси України і бажаю врівноважених і прагматичних відносин з нашими стратегічними партнерами ». Янукович також вважає, що «Україна може відіграти стабілізуючу роль у відносинах Європи і Росії». Він висловився за більш теплі відносини України із Заходом і не робив таємниці з того, що один з пріоритетів його влади - відновити засмучені відносини з Росією. «Дейлі Телеграф» також зазначає, що вже своїм першим міжнародним візитом Віктор Янукович покаже, може і символічно, але і, разом з тим що визначає, яким буде його стратегічний вибір - Європа чи Росія. 

   Ще одне британське видання «Індепендент» - зазначає в редакційному коментарі на «дурних кроки Юлії Тимошенко» у її намірах не визнавати Віктора Януковича Президентом України і оскаржити в судах результати президентських виборів. Якщо Тимошенко буде діяти і далі, вважає газета, то цим вона буде робити гірше тільки собі і своїй політичній силі. «Індепендент» також вважає, що останні вибори Президента України не дають Тимошенко ніяких підстав для оголошення їх не чесними і цитує незалежних аналітиків, які не бачать підтвердження заяв Тимошенко на цю тему. Лондонське видання також зауважує, що і «незначний відрив також є поразкою» і демократичність цих виборів дає Україні надію на заспокоєння і вирішення своїх хронічних негараздів. «Індепендент» висловлює жаль з приводу продовження кроків Тимошенко на розкол і також «співчуває, що глава БЮТ, як видно, не розуміє, що в демократії, включаючи відповідальну опозиційну лінію, варто вести себе не тільки благородно, але й обов'язково - професійно». 

   Відомий чеський журналіст Любош Палата налаштований на сторінках своєї газети «Лідове новіни» дуже песимістично щодо оголошення переможцем президентських виборів в Україні саме Віктора Януковича. Любош Палата також переконаний: «Україну ми програли, ми - європейці, та й ми - чехи, з ними. П'ять років була «помаранчева Україна» на головній дорозі до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу, до Заходу. Цей понеділок, на жаль, включив в Києві передачу радянському мотору і лише питання часу, коли Україна з цієї західної дороги зійде взагалі ».
Переглядів: 435 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024