Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 8
Гостей: 8
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 09:10
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Травень » 25 » Вибори, яких столиця чекала з 2010-го: Як кияни мера обирали
Вибори, яких столиця чекала з 2010-го: Як кияни мера обирали
22:58

Цих виборів столиця України чекала з кінця 2010-го, бо відтоді майже чотирьохмільйонним мегаполісом керував не обраний киянами мер, а призначений президентом Януковичем голова КМДА Олександр Попов.

Столичний градоначальник Леонід Черновецький лише підписував документи. А позаторік у червні сам подав у відставку.

А термін повноважень Київради закінчився у травні 2013-го. Та нових виборів тодішня влада вперто не призначала, а підконтрольний Януковичу Конституційний Суд оголосив, що їх потрібно проводити аж восени 2015-ого, разом із виборами мера.

Тобто мільйони киян стали заручниками інтриг Банкової, яка діяла за принципом – не хочете регіонала мером – не матимете жодного.

Ані прохання, ані штурми не допомагали.

Тому нині найважливіше не стільки переможець перегонів, як сам факт проведення голосування, каже очільник КМДА і кандидат на крісло столичного голови Володимир Бондаренко.

«Це дехто недооцінює той факт, що ці вибори не є просто вибори між людьми. Це є вибір між майбутнім України, а це майбутнє буде тільки тоді, коли буде обрана легітимна влада», - каже кандидат на посаду міського голови Києва Володимир Бондаренко.

Фаворит перегонів - Віталій Кличко. Він каже, реформи в країні мають початися зі змін у столиці, і обіцяє золотоверхому команду професіоналів.

«Я думаю, з великою ймовірністю, мерські вибори будуть виграні, і найголовніше завдання, до якого ми готуємося сьогодні, мають жителі Києва відчути зміни у житті міста», - каже кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко.

Перлина на березі моря без мера з жовтня 2013-го, коли Олексій Костусєв несподівано подав у відставку. За крісло керманича змагаються 20 претендентів. У хід йде чорний піар, адміністративний ресурс та нечесна агітація. Особливо між головними суперниками, колишнім мером, а нині нардепом-ударівцем Едуардом Гурвіцом та екс-регіоналом Геннадієм Трухановим.

Останній звинуватив опонента у причетності до масових сутичок в Одесі 2 травня. Натомість Гурвіц заявив про кримінальне минуле суперника та його зв’язки з Москвою.

У сусідньому Миколаєві міського голови немає з березня 2013-го. Багаторічний керманич міста корабелів Володимир Чайка помер через хворобу серця. За крісло мера тут змагаються 19 кандидатів: Одна з інтриг перегонів – кому віддадуть голоси прихильники партії регіонів, які свого кандидата не виставили взагалі.

«Всі усвідомили, що в Україні немає нормальних партій. Є клуби за інтересами, акціонерні товариства. І люди-претенденти на мерське крісло це усвідомлюють, і намагаються дистанціюватися від партії», - каже кандидат на посаду Миколаївського міського голови Сергій Ісаков.

Сергій Ісаков найстарший кандидат. А от наймолодший, єдина жінка, 24-рирічна.

«Шаблони, що нібито молодь. А чому ні? Хто пробував? Хто бачив на мерському кріслі 24-річну жінку? Чому впевнені, що вона не справиться?», - каже кандидат на посаду Миколаївського міського голови Євгенія Матійчук.

А от у Чернівцях градоначальника чекають найбільше. Адже незмінного голову міста Миколу Федорука міськрада відправили у відставку ще у березні 2011-го. Нині ж із 16 кандидатів фаворитів два: колишній регіонал і донедавна тимчасовий очільник столиці Буковини Віталій Михайлішин, і кандидат від «Батьківщини» Олексій Каспрук. Порівняно з іншими містами у Чернівцях перегони спокійні. Кандидати навперебій обіцяють дбати про місто.

Загалом місцева виборча кампанія пройшла відносно тихо: серед порушень, виявлених Комітетом виборців, лише чорний піар та спроби підкупу від кандидатів у депутати Київради. Гречку кияни люблять з часів Черновецького.

// ICTV

Категорія: Вибори мера Києва | Переглядів: 415 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024