Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 19
Гостей: 19
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 03:03
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2011 » Липень » 10 » Українцям не подобається влада. Куди дивиться опозиція?
Українцям не подобається влада. Куди дивиться опозиція?
07:45

 Кожен раз, коли опозиційні сили активізуються і починають говорити про об'єднання, ця інформація сприймається суспільством з неабиякою часткою скепсису. І для цього в українців є всі підстави.Меншість давно продемонструвало, що не вміє знаходити спільну мову один з одним. А в останній рік це було особливо помітно. Тим більше дивно, що представники як великих, так і карликових опозиційних партій до цих пір вірять, що громадяни Україні жваво відреагують на будь-які їхні заклики.

 Ні до Бога, НІ до людей

 Ось і на минулому тижні голосно заявлені акції прямої дії, спрямовані на скасування "харківських угод", повинні б були стати актом "злиття" опозиційних сил. На ділі ж все виявилося пшиком. По-перше, навіть мітинги проводилися на різних територія. "Наша Україна" з екс-президентом Ющенком на чолі - в Маріїнському парку біля стін порожнього цього тижня парламенту. Решта - біля пам'ятника Шевченку в однойменному парку. Причому, до них навіть Тимошенко не прийшла через чергового виклику до Генпрокуратури.Не дивно, що примкнути до цього "маршу незгодних" висловили бажання не так багато простих громадян.
Це пояснює і вкрай низький рейтинг опозиційних сил в соціологічних опитуваннях, опублікованих у квітні. Зокрема, згідно з даними дослідження Центру ім. Разумкова, партія влади зберігає позиції самої популярної політичної сили, проголосувати за неї готове 15,7% опитаних. У той же час, головний опонент Партії регіонів - БЮТ-Батьквівщіна, відстає в рейтингу на 3%. За цю політичну силу голоси готові віддати 12,6% респондентів. "Бронзу" у цьому опитуванні взяв Арсеній Яценюк зі своїм "Фронтом змін" - 8,1%. При цьому, 12,6% українців взагалі відмовилися б брати участь в голосуванні.
Більше того, близько 41,2% українців не бачать особливої ​​різниці між діючим українським керівництвом, сформованим Партією регіонів, і попереднім, які прийшли до влади на хвилі Помаранчевої революції. Крім того, згідно з результатами дослідження, 32,5% респондентів вважають, що чинна влада гірше попередньої, 18,2% дотримуються зворотної точки зору.

Рейтинг опозиції - політичний парадокс

Такий політичний розклад політологи вважають парадоксом.Зокрема, за словами керівника Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, коли рейтинги падають влади (а вони в Україну падають - ред.), То, традиційно, рейтинги опозиції ростуть. "Відбувається стагнація рейтингів опозиції. Це політичний парадокс. Оскільки, в будь-якій країні, якщо знижуються рейтинги влади, то, автоматично, збільшуються рейтинги опозиції. У нас ее цього не сталося. Це говорить про те, що в суспільстві зростає критичний потенціал незадоволеності. А діяльність опозиції громадяни України вважають неефективною ", - зазначив він.
Причому, такий стан речей дає можливості влади безбожно користуватися слабкістю і незібраністю опозиції. І навіть, замість того, щоб поліпшити свої рейтинги реальними кроками, її критикувати. Зокрема, за результатами акцій протесту щодо "харківських угод", прес-служба Партії регіонів оприлюднила заяву, де визначила місце "деструктивним політикам". "Строката опозиційна ніша в Україну залишається притулком для збанкрутілих, деструктивних політиків. Мешканці цього притулку відрізняються тільки масштабом популістського розпусти і ступенем політичного цинізму", - заявили "регіонали". Адже і комар носа не підточить ...

Цинізм, як спосіб виживання

З такою думкою згоден і директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський. За його словами, лише одна опозиційна сила в Україні має чітку ідеологію. Решта відрізняються лише різною формою цинізму. "В Україні лише одна ідеологічно налаштована опозиційна політична сила - це ВО" Свобода ". Вони спрямовані на націонал-соціалістичні ідеали. У них є чітка ідеологічна доктрина. А решту опозицію можна пректасно представити на місці нинішньої влади. Принципово ідеологічно вони не відрізняються. Хіба що різною формою політичного цинізму ", - заявив політолог.
За його словами, Анатолій Гриценко - мінімально схильний політичному цинізму, оскільки у нього є свої упередження, яким він чітко слід. У той же час, "Арсеній Яценюк - максимально цинічна політична фігура, яка чекає свого місця у владі і навколо якого збирається багато багатих людей, не залучених поки до владних можливостей, але бажаючим їх отримати".

Ненависть до Росії, як об'єднуючий фактор

Крім того, на його думку, проблема опозиції в тому, що вона тупцює на невеликому електоральному полі антиросійськи-налаштованих українців. За його словами, всі опозиційні сили в тій чи іншій мірі вибрали позицію критики Росії. Однак це помилкова лінія поведінки."Опозиція у нас одна, є різні її відтінки. Послухайте будь-якого з лідерів опозиційних колон. Коли вони будуть говорити, це буде спокійно до тих пір, поки мова не зайде про Росію. Відразу ж зіниці розширюються і ми можемо бачити різну форму ненависті до Росії ", - зазначив він.
На думку політолога, у прояві ненависті до Російської Федерації і полягає одна з головних помилок опозиції, оскільки 90% населення Україні нормально ставляться до Північного сусіда. "І чому немає опозиційних сил, які спиралися хоча б на частину громадської думки? В Україну абсолютно відсутня опозиція, яка могла б спиратися на решті електорат, тобто на 80%, що призводить до перспективного краху її на наступних виборах", - сказав експерт .
Михайло Погребинський зазначив, що "відсутність серйозного опозиційного проекту, який опонував би владі, але не був би таким антиросійським", є проблемою. Нинішня опозиція, за словами політолога, "це люди, які шукають своє місце в політиці і, крім антиросійського, не знаходять".

Тимошенко для Януковича - сами зручний опонент

А ось на думку російського експерта, провідного українське ток-шоу "Велика політика" Євгена Кисельова, такий політичний розклад опозиційних сил "на руку", насамперед, Президенту України Віктору Януковичу. Зокрема, час від часу в країні виникають чутки і домисли в тому, що хитрі політтехнологи просто мріють замінити Тимошенко як головного лідера опозиції ким-небудь ще - наприклад, Олегом Тягнибоком. Нібито Януковичу на виборах 2015 року буде легше з ним боротися. Однак це не так. "ННА сьогоднішній день Тимошенко - найзручніший для Януковича спаринг-партнер", - упевнений він.
За його словами, у Тимошенко жорсткий негативний рейтинг - стабільні 70% опитаних українців не готові за неї голосувати за жодних обставин. У Януковича негативний рейтинг менше. "Думаю, що ситуація, коли у другий тур виходять в 2015 році Янукович і Тігіпко, чи Янукович і Яценюк, або хтось ще з політиків молодого покоління, - вона набагато складніше, ніж звична ситуація протистояння Янукович-Тимошенко. Тому, якщо не трапиться щось неймовірне, якщо не відбудеться в українській політиці ніяких непередбачених змін, катаклізмів, то планувальники передвиборчої кампанії президента ні Тягнибока, ні Яценюка, ні Тігіпко не віддадуть перевагу бачити противником Януковича в 2015 році ", - вважає Кисельов.
А поки Тимошенко бігає на допити, лідери опозиційних партій поменше з'ясовують стосунки, хто з них "тушка", а хто - патріот, політична меншість знаходиться в глибокій кризі. А акції протесту, подібні до нинішніх, лише демонструють, що розраховувати на успіх на майбутніх парламентських виборах, схоже, не слід.
Переглядів: 492 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024