Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 10
Гостей: 10
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 09:00
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Травень » 21 » Учасники круглого столу закликали українців взяти долю у власні руки
Учасники круглого столу закликали українців взяти долю у власні руки
17:49

У ході зустрічі було напрацьованобачення документа про децентралізацію влади та внесення змін до Основного закону

Учасники третьогоЗагальноукраїнського круглого столунаціональної єдності підтрималиприйнятий вчорапарламентом Меморандумвзаєморозуміння та світу, а такожнапрацювали бачення документа про внесення змін до Конституції тадокумента про децентралізацію владипідсумував перший президент України Леонід Кравчук.

«Україна переживає один з найскладніших етапів розвиткувирішується доля української незалежностіформується курс внутрішньої і зовнішньої політики держави. За роки незалежностіполітична елітана жальне змогла забезпечити життя на демократичних засадахвраховуючи історичні особливості країни»- зазначив Кравчук. 

Учасники круглого столу закликали владу України не руйнувати далі підвалини державипочутинародзабезпечити країні боєздатну армію і побороти корупцію
.

«Ми переконані, що настав час народу взяти долю у власні руки і не дозволити нікому господарювати у власному будинку. Ми віримо, що народ має в собі сили щоб забезпечити єдність, сповідувати ідеї єдності без поділу на Схід і Захід, припинити спроби розв'язати громадянську війну і виступити проти окупації Криму», - заявив Кравчук.

Перший президент зазначив, що зараз необхідно почати ведення нової регіональної політики, згідно з якою всі питання, крім суверенітету і оборони, будуть передані регіонам, а складні питання, наприклад внесення змін до Конституції, будуть вирішуватися за допомогою референдумів
.

«Крім того, необхідно роззброїти незаконні воєнізовані угруповання, після цього зупинити заходи АТО, не дати можливості використовувати в переговорах ультиматуми, прогнати зі своїх територій терористів, диверсантів, навести порядок, мир і спокій у власному домі», - сказав Кравчук.

Також учасники круглого столу зажадали від російської влади припинити втручання у внутрішні справи України і агресивні дії на Сході та Півдні.

Прозвучало звернення і до Заходу з проханням «допомогти Україні стати на нехай демократичного розвитку, увійти в сім'ю європейських народів», а до США - «не дати Росії нехтувати міжнародними угодами» і допомогти Україні захиститися від зовнішньої агресії.

Від Верховної Ради учасники круглого столу зажадали визначитися «чи здатна вона законодавчо забезпечити новий курс України
».

Нагадаємо, круглі столи національної єдності вже відбулися у Києві та Харкові. Після завершення першого круглого столу 14 травня в Києві, кандидат у президенти Юлія Тимошенко запропонувала провести наступний круглий стіл в Донецьку. Губернатор Донецької області Сергій Тарута запевнив, що безпека учасників круглого столу буде забезпечена. Однак круглий стіл провели в Харкові 17 травня.


До участі в роботі круглого столу запрошені колишні президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, члени уряду, народні депутати, кандидати в президенти України, релігійні діячі, голови обласних адміністрацій та голови обласних рад, науковці.

Основне завдання заходу - врегулювати ситуацію на південному сході України, де досі проводиться антитерористична операція
.

Джерело: "Сегодня"

Переглядів: 264 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024