Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всьго: 2
Гостей: 2
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 01:38
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Вересень » 24 » У МЗС розповіли, коли почнеться застосування Асоціації
У МЗС розповіли, коли почнеться застосування Асоціації
23:13

Європейська сторона самостійно визначатиме обсяг тимчасового застосування угоди рішенням ради ЄС

Директор інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс роз'яснив процедуру і можливий час початку тимчасового застосування ратифікованої минулого тижня Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Відповідно до прикінцевих положень Угоди, тимчасове застосування розпочнеться з першого дня другого місяця після передачі сторонами депозитарію – Генеральному секретаріатові Ради ЄС – відповідних документів про завершення необхідних внутрішніх процедур. При виконанні цих умов до кінця вересня, тимчасове застосування розпочнеться з 1 листопада 2014-го", – зазначив Перебийніс.

Він додав, що при цьому сторона ЄС буде самостійно визначати обсяг тимчасового застосування рішенням Ради ЄС та інформувати про це обсязі українську сторону, оскільки це питання безпосередньо пов'язаний з існуючим розподілом компетенції між європейськими інституціями та державами-членами ЄС.

Нагадаємо, 17 вересня уряд України одноголосно затвердив план Угоди про асоціацію з Євросоюзом, ратифікованого раніше парламентом.

За словами прем'єр-міністра країни Арсенія Яценюка, імплементацію Угоди планується завершити в 2017 році, після чого Україна має намір подати заявку на вступ до Євросоюзу.

Згідно з текстом плану, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів № 847-р від 17 вересня і оприлюдненим на сайті уряду, заходи розбиті по шести розділах, відповідних розділах Угоди: від політичного діалогу і реформ до юстиції, торгівлі, економічного та фінансового співробітництва.

Розділ IV "Торгівля та питання, пов'язані з торгівлею" затверджено із застереженням: "Терміни вступу в силу нормативно-правових актів, розроблених на виконання цього розділу, встановлюються відповідно до визначених ЄС умовами тимчасового застосування Угоди про асоціацію або залежно від застосування Російською Федерацією обмежувальних заходів у торгівлі з Україною".

Угоду про асоціацію з Європейським Союзом була ратифікована парламентом 16 вересня. За закон про ратифікацію проголосували 355 депутатів. Відразу після прийняття закону президент Петро Порошенко підписав його і доручив уряду розробити план імплементації Угоди.

Угода зі свого боку ратифікував Європарламент.

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом налічує більше тисячі сторінок. Воно передбачає поступове зближення сторін, поглиблення співпраці у сфері правосуддя, свободи та безпеки, а також поступову інтеграцію української економіки у внутрішній ринок ЄС.

Наприкінці червня Україна та ЄС підписали економічну частину угоди. Політична частина була підписана новими українськими властями в березні.

Політична частина УА між Україною і Євросоюзом набуде чинності з 1 листопада 2014 року. Набуття чинності низки економічних норм відкладено до кінця 2015 року.

Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 429 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024