Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всьго: 17
Гостей: 17
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:32
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Лютий » 24 » Тимошенко просить ВР негайно вирішити її долю
Тимошенко просить ВР негайно вирішити її долю
15:01

  Сьогодні Верховна Рада України розгляне питання про відставку прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та її уряду відповідно. Про таку можливість на відкритті засідання уряду заявила сама голова Кабміну. 

«У фракції БЮТ було зібрано 150 підписів депутатів для того, щоб саме сьогодні, в середу, розглянути питання про вотум довіри чи недовіри уряду», - сказала вона.

За словами Тимошенко, в країні «повинна бути внесена ясність щодо цього питання».

Вона нагадала, що відповідний законопроект про вотум недовіри уряду був внесений Партією регіонів 19 лютого.

У той же час Тимошенко заявила, що має інформацію про те, що 22 лютого 2010 фракція Партії регіонів відкликала свою постанову про вотум недовіри уряду.

«Це говорить про те, що Партія регіонів не готова брати на себе відповідальність за країну, а займається балаканиною. А, по-друге, голосів у Партії регіонів немає, щоб таку відставку проводити », - сказала вона.

Також прем'єр ще раз підкреслила, що в стінах Верховної Ради України існує демократична коаліція у складі БЮТ, Блоку Литвина і «Нашої України - Народної Самооборони».

Втім, на офіційному сайті Верховної Ради немає повідомлень про проведення такого засідання.

Більше того, про те, що позачергове засідання парламенту в середу не буде скликано повідомила прес-секретар голови Верховної Ради України Володимира Литвина Ольга Чорна, передає «Інтерфакс-Україна».

У середу депутати фракції БЮТ передали спікеру підписи, необхідні для скликання позачергового засідання парламенту (таких підписів згідно з регламентом має бути не менше 150 - ред). Разом з тим, за словами Чорної, регламентні норми не вимагають скликання позачергового засідання в той же день, коли керівництву парламенту надходить така ініціатива.

Відповідно до регламенту, керівництву парламенту дається 3 дні для скликання позачергового засідання парламенту, якщо його ініціюють не менше 150 народних депутатів.

23 лютого голова Верховної Ради України Володимир Литвин вже заявляв, що позачергове засідання парламенту в середу, 24 лютого, не відбудеться.

«Позачергового засідання Верховної Ради України 24 лютого не буде», - сказав він.

Литвин підкреслив, що парламент повинен «демонструвати стабільність і передбачуваність, а не бути вмонтованим у систему реалізації сценаріїв тієї чи іншої політичної сили».

Раніше перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що Партія регіонів відкликала проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів.

Напередодні фракція БЮТ вимагає розглянути питання про відставку прем'єра і Кабміну, ініційований ПР, вже в найближчі дні.

Таке завзяття перевірити коаліцію у складі БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина «на міцність» може бути нічим іншим, як спробою довести «регіоналам» неможливість створення іншої коаліції, в основі з ПР, і отримати імунітет від спроб зняття з посади.

«Регіонали», проте, упевнені, що Тимошенко вдасться зняти з першої спроби і для цього не потрібно чекати довше, ніж кілька днів - до проведення інавгурації 25 лютого. До четверга «біло-блакитні» не хотіли приймати таке важливе рішення.

«Дні її брехні і відходу від відповідальності полічені. Її відкинули всі, і скоро вона займе своє законне місце в опозиції », - сказано в заяві Партії регіонів.

Вчорашня плутанина з проектом постанови про відставку Тимошенко є способом відтягнути час, як того хочуть в Партії регіонів: і спершу «коронувати» Віктора Януковича, а також розібратися з ситуацією навколо коаліції, а вже потім, маючи стовідсоткові гарантії, знімати Тимошенко з прем'єрської посади.

Переглядів: 493 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024