Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всьго: 10
Гостей: 10
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:40
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Лютий » 12 » Тимошенко продовжує мовчання на рахунок виборів
Тимошенко продовжує мовчання на рахунок виборів
22:16
 Юлія Тимошенко нарешті з'явилася на люди. На четвертий день після виборів прем'єр-міністр провела засідання Кабміну. Говорила про соціальні гарантії для медиків і вчителів - і ні словом не обмовилася на тему власної поразки на президентських виборах. 

   Або вона визнає перемогу Януковича - або оскаржить результати виборів у суді? Залишитися керувати урядом - або скласти повноваження і перейти в опозицію? Чого чекати - війни чи миру? Зараз Тимошенко не сказала ні «так», ні «ні», даючи замість себе говорити своєму оточенню. 


    Тимошенко таки оскаржить результати виборів. Це підтвердила в четвер міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова. Відповідаючи на запитання журналістів, чому Тимошенко мовчить, Денисова заперечила: «Вона не мовчить ... Зараз Юлія Володимирівна готується до публічного виступу, тому що ми не згодні з цими результатами і тому що були масові фальсифікації ». 
    Тимошенко не збирається з власної волі подавати у відставку. Про це сказав у четвер журналістам перший віце-прем'єр Олександр Турчинов. За його словами, для такого рішення він не бачить підстав. «Уряд подає у відставку з власної ініціативи лише у разі зміни Верховної Ради», - нагадав Турчинов конституційну норму. Що стосується можливості змінювати уряд не дивлячись на його волю, через створення нової коаліції, то віце-прем'єр висловив сумнів у швидкому створенні коаліції між Партією регіонів, КПУ і НУ-НС. «Мені цікаво, як комуністи з націонал-патріотами і регіоналами створюватимуть одну коаліцію», - відзначив соратник прем'єр-міністра. 
    Виходить, сумніви небезпідставні. Ось уже і Партія регіонів остудила свій запал і каже, що з відставкою Тимошенко доведеться почекати. Як заявила в четвер заступник лідера фракції Ганна Герман, треба спочатку дочекатися оголошення офіційних результатів президентських виборів, після цього створити нову коаліцію, а потім вже знімати Тимошенко з посади. Відповідаючи на запитання журналістів, чому передумали звільняти прем'єр-міністра вже зараз, Герман пояснила це повагою «регіоналів» до закону. «Ми люди, які поважають закон. Помилка "помаранчевої" влади була в тому, що вони топталися по закону », - заявила соратниця Януковича. 

Разом з тим експерти, законослухняність, «біло-синіх» пояснюють практичними міркуваннями. Як кажуть політологи, «регіонали» могли б відправити Тимошенко у відставку негайно рішенням парламенту. Але тим самим вони привели б у дію «годинну бомбу» під Верховною Радою: на створення нової коаліції та уряду закон відводить певний обмежений час. НЕ вклавшись у нього - парламентарії піддають себе ризику розпуску і дострокових виборів.

    Так чи інакше - відставка Тимошенко, схоже, відкладається у часі. 

    Що про все це думає сама Тимошенко - дізнаємося тоді, коли вона перерве мовчання, яка затягнулася. Поки ж розгадуванням загадки - чому Тимошенко мовчить? - Зайняті політологи. На думку відомого аналітика Дмитра Видріна, тому є три причини: 
     «Перша причина суто жіноча. Тимошенко намагається по-жіночому отруїти радість переможцю. Вірніше, розмазати цю радість тонким шаром на кілька тижнів, щоб він не отримав її відразу величезною смачної порцією. Це грунтується на жіночій помсти - за завдану образу, за конкуренцію. 
Друга причина - напевно, менеджерська. Юлія Володимирівна намагається своїм загрозливим мовчанням згуртувати навколо себе фракцію, яка вже почала розбігатися. І не випадково деякі з її соратників кинули в Інтернет заспокійливу версію про те, що це «мовчання ягнят», а мовчання левиці, що готується до стрибка. Мовчання дійсно має мобілізуючий характер. Мовчання - значніше будь-яких слів. Ось вона і використовує таке багатозначне мовчання, щоб інші розгадували, що ж за тим мовчанням стоїть.
     А третя причина стратегічна. Їй нічого сказати зараз. І як велика актриса, вона бере паузу. І як велика актриса, вона вміє тримати цю паузу і тримати її до останнього, поки не виробить якусь нову стратегію. Оскільки мені здається, що вже все стратегії - а в неї були стратегії А, Б, В - всі вони 'обнулилися' і потрібно створити щось нове », - сказав Дмитро Видрін« Голосу Америки »
Переглядів: 572 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024