Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всьго: 16
Гостей: 16
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:35
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Лютий » 16 » Суд і справа. Тимошенко вирішила йти до кінця
Суд і справа. Тимошенко вирішила йти до кінця
19:13
  Незважаючи на офіційно оголошені Центрвиборчкомом результати виборів, згідно з якою обраним Президентом України став лідер Партії регіонів Віктор Янукович, що зайняла друге місце у виборчих перегонах діючий Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не має наміру так просто здаватися. 

   Про те, що Ю. Тимошенко не змириться з поразкою, стало відомо вже в день оголошення результатів виборів. Так, уповноважений представник кандидата в Президенти Ю. Тимошенко у ЦВК з правом дорадчого голосу Володимир Пилипенко заявив, що центральний виборчий штаб Тимошенко направить позов до Вищого адміністративного суду щодо незаконності протоколу ЦВК про офіційні результати президентських виборів. 

   Учора ж на брифінгу голова штабу Тимошенко Олександр Турчинов підтвердив цю інформацію, заявивши, що, отримавши "в дуже складних умовах" протокол ЦВК, сьогодні штаб офіційно передасть позов до Вищого адмінсуду. 

  За його словами, позов в суді будуть представляти сама Ю. Тимошенко, перший Президент України Леонід Кравчук, лідер Народного Руху Борис Тарасюк, керівник юридичного департаменту центрального штабу Андрій Портнов, Володимир Пилипенко, заступник керівника фракції БЮТ у парламенті Сергій Соболєв та народний депутат, керівник кримського виборчого штабу Ю. Тимошенко Андрій Сенченко. "Ось група наших представників, які, я сподіваюся, чітко доведуть суду нашу позицію", - сказав він. 

  Крім того, зазначив О. Турчинов, у виборчому штабі Тимошенко будуть наполягати на тому, щоб судове засідання про оскарження результатів виборів було проведено в повному складі. При цьому він заявив, що на суд чиниться тиск з боку представників В. Януковича. "Усі члени Вищого адміністративного суду повинні брати участь у цьому процесі і розглядати це питання. У той же час, нам стало відомо, що на суд наші опоненти, представники Віктора Януковича, чинять тиск, щоб скасувати це рішення і не розглядати скаргу в повному складі , а розглядати заангажованою п'ятіркою суддів для того, щоб одержати заздалегідь прогнозоване рішення. Ми категорично проти таких спроб будь-якого тиску на суд і вважаємо, що тільки повний склад суду може дати шанс суспільству на об'єктивний розгляд справи ", - сказав він. 

  З іншого боку, Ю. Тимошенко хоче домогтися того, щоб судове засідання транслювалося в прямому ефірі. "Одне з перших клопотань, яка внесе Юлія Тимошенко, буде про публічний розгляд цього питання (про оскарження результатів виборів Президента, - ред.), А саме - клопотання про те, щоб розгляд проводилося у прямому ефірі. Для цього є всі технічні можливості, і ми сподіваємося, що Вищий адміністративний суд обов'язково задовольнить це клопотання, для того, щоб вся країна могла почути аргументи, могла почути і побачити нашу позицію ", - зазначив О. Турчинов. 

  Своє слово щодо розгляду справи щодо оскарження результатів виборів сказав і чинний Президент України Віктор Ющенко. Зокрема, під час зустрічі з головою ВАСУ Олександром Пасенюком він попросив суд забезпечити законність і оперативність розгляду скарг кандидатів на посаду глави держави. 

  За словами Президента, до нього звернулася Ю. Тимошенко з інформацією про те, що, на її думку, в ході виборів були допущені істотні порушення виборчого законодавства. Тому вона має намір оскаржити у ВАСУ результати виборів Президента. "Я хочу забезпечити легітимну передачу влади легітимного Президента", - підкреслив В. Ющенко. 

  У свою чергу О. Пасенюк заявив, що Вищий адмінсуд готовий забезпечити законність і оперативність розгляду скарг щодо результатів виборів. За його словами, сьогодні є всі законодавчі та організаційні передумови для нормального розгляду скарг щодо результатів виборів. 

  Скарги на рішення Центрвиборчкому щодо встановлення результатів виборів, зазначив голова ВАСУ, будуть розглядатися колегією у повному складі суддів, яких на сьогодні 55. О. Пасенюк відзначив, що суддя-доповідач у справі буде визначатися автоматизованою системою документообігу суду зі складу всіх суддів ВАСУ, він же буде головуючим на судовому засіданні. 

  Тим часом на адресу В. Януковича надходять все нові вітання з перемогою від лідерів держав. Крім того, в штабі переможця мають намір до кінця лютого провести церемонію інавгурації новообраного Президентом. При цьому, чи буде відкоректована дата інавгурації, в даний час залежить від оперативності винесення судом свого рішення. 
 
За матеріалами www.liga.net
Переглядів: 598 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024