Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всьго: 25
Гостей: 25
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:52
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2012 » Вересень » 26 » Спостерігачі не побачать як дані про голосування вводяться в комп'ютер
Спостерігачі не побачать як дані про голосування вводяться в комп'ютер
22:21



Центральна виборча комісія відмовилася розширити перелік осіб, які можуть бути присутніми в приміщенні, в якому системний адміністратор вводить дані про хід і результати голосування в інформаційну систему «Вибори».

Як передає кореспондент УНІАН, ЦВК сьогодні на засіданні затвердила порядок передачі в ЦВК оперативної інформації про хід та результати голосування 28 жовтня на виборах народних депутатів України. 

Заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що порядок містить 4 розділи, які визначають процедуру передачі даних від дільничних виборчих комісій до окружних виборчих комісій, а також від окружних виборчих комісій до Центральної виборчої комісії. «Персональну відповідальність за достовірність даних несуть голова окружної виборчої комісії та голова дільничної виборчої комісії», - сказав А.Магера. 

У свою чергу член ЦВК Ігор Жиденко запропонував для забезпечення відкритості та прозорості виборчого процесу розширити перелік осіб, які мають право бути присутніми під час введення оперативної інформації в систему «Вибори», і включити в нього кандидатів у депутати, уповноважених та довірених осіб суб'єктів виборчого процесу, а також спостерігачів. При цьому І.Жіденко також запропонував після введення даних в систему «Вибори» роздруковувати їх і оприлюднити на інформаційному стенді в приміщенні окружної виборчої комісії.

 У той же час ці пропозиції підтримали лише 6 з 15 членів ЦВК. Зокрема, Михайло Охендовський вважає, що розширення переліку осіб, які мають право бути присутніми в приміщенні системного адміністратора, дезорганізує його роботу і може спотворити дані, які вводяться в систему «Вибори». Таким чином, згідно з рішенням ЦВК, в приміщенні, де вводяться дані в систему «Вибори», можуть бути присутніми тільки системний адміністратор, голова окружної виборчої комісії або член окружної виборчої комісії, який відповідає за цю інформаційну систему.

 Дільничні та окружні виборчі комісії будуть передавати оперативну інформацію про хід голосування в Центральну виборчу комісію відразу після відкриття виборчих дільниць.

Джерело: unian.net
Переглядів: 538 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024