Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 11
Гостей: 11
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 09:05
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Травень » 27 » Східний фронт: у Донецьку порожні вулиці, а у бойовиків - нова зброя
Східний фронт: у Донецьку порожні вулиці, а у бойовиків - нова зброя
19:55

Від обстрілу постраждав дитсадок: хвилею від вертольотів, які пролітали, з даху зірвало шифер

Ранок наступного дня після початку активної фази АТО Донецьк зустрів напівпорожніми вулицями і заблокованими дорогами, закритими магазинами і бізнес-центрами. Було зупинено рух транспорту в центрі, закриті лікарні і школи, а на будинках розвісили оголошення з адресами бомбосховищ. Час від часу лунали автоматні черги.

За попередніми даними департаменту охорони здоров'я ДонОДА, за понеділок і вівторок загинули і доставлені в бюро судмедекспертизи 36 осіб, троє з них - мирні жителі. «Поранено - 31 особу. Люди перебувають у стаціонарах. Їх стан – різного ступеня тяжкості», - кажуть в обладміністрації.

АРЕНИ. Як розповів мер Донецька Олександр Лук'янченко, міський транспорт скорегував маршрути руху в об'їзд не тільки в районі аеропорту, але і з / д вокзалу. «Обстановка в місті залишається стабільно напруженою», - заявив донецький градоначальник. Загострила ситуацію і пожежа на льодовій арені «Дружба».

У ніч на вівторок озброєні люди увірвалися в будівлю, зв'язали охорону, винесли оргтехніку, викрали службовий автомобіль, а потім підпалили будівлю. Президент ХК «Донбас» Борис Колесніков пообіцяв, що після огляду пошкоджень «Дружби» клуб зможе за 90 днів відновити Арену. «Діячі ДНР - це справжня банда сомалійських піратів, яким немає місця в майбутньому Донбасу!», - категорично заявив Борис Колесніков.

tass_7236616_6899252__

«Дружба». Льодову арену спочатку пограбували, а потім підпалили. Фото: А. Глушков

СЛІДИ АТО. Жителі селища шахти «Жовтнева», розташованого між вокзалом і аеропортом, відчули бойові дії на собі. Мешканка будинку № 98 по вулиці Градобудівельників Валентина показала свій обстріляний балкон. А в будинку № 13 у Вольному провулку снаряди потрапили в двоповерховий будинок.

«У дах потрапило відразу три снаряди, вона зайнялась. Полум'я знищило другий поверх. Сподіваюся, переможці мені відновлять будинок», - з сумом сказала Наталя.

КАЗКИ ПІД КУЛЯМИ. Постраждав від обстрілу і дитсадок: хвилею від вертольотів, які пролітали з даху зірвало шифер. «Діти лягли спати і тут ми почули удар, ніби щось у нас у дворі вибухнуло, - каже в. о. завідуючої дитсадка Вікторія Федоренко. - Чули і постріли. В садку було 76 дітей, ми посадили їх в коридорчику, подалі від вікон. Сказали, що це гра така і читали дітям казку».

ЗБРОЯ. Озброєння сторін конфлікту змінилося. У бойовиків, за даними експертів, додалися РПГ, реактивні штурмові гранати, ракетні комплекси. «Не виключаю, що деякі види зброї потрапили їм у вигляді «допомоги» з сусідніх країн.

У Слов'янську бойовики у відкриту демонстрували наявність переносного зенітно-ракетного комплексу «Голка», протитанковий ракетний комплекс «Фагот». А на фото з даху аеропорту видно, як один з бойовиків «ДНР» охоче демонстрував автоматичний гранатомет «Полум'я». Подібна установка здатна в лічені секунди буквально переорати сотню квадратних метрів. Дістати таке озброєння дуже непросто», - розповів колишній співробітник одного з обласних спецпідрозділів Олексій.

Українським військовим є що протиставити: в активній фазі АТО вони почали використовувати штурмову авіацію - винищувач і вертольоти.

Джерело: "Сегодня"

Переглядів: 428 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024