Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всьго: 4
Гостей: 4
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 08:11
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Березень » 29 » Президентські вибори- 2014 : Що Україні пообіцяють кандидати
Президентські вибори- 2014 : Що Україні пообіцяють кандидати
19:17

Як зміняться гасла під впливом Майдану і конфлікту з РФ                   

Залишилося 10 днів до завершення реєстрації кандидатів у президенти. Після 4 квітня ЦВК документи не прийме. Поки зареєструвався екс- заступник глави ГПУ Ренат Кузьмін. Заявили про себе Юлія Тимошенко , Віталій Кличко , Михайло Добкін , Олег Ляшко і Дмитро Ярош зволікають . Конкуренцію їм , на думку експертів , можуть скласти Олег Тягнибок , Петро Порошенко , Сергій Тігіпко та Олександр Вілкул. Як тільки завершиться реєстрація - стартує виборча кампанія. Ми оцінили , як зміняться передвиборні програми кандидатів під впливом Майдану і конфлікту з РФ .

Юля : нова Рада і газова незалежність

Головні тези своєї передвиборчої кампанії кандидат від « Батьківщини» Юлія Тимошенко озвучила під час першого після звільнення виступу : повернення Криму , дострокові вибори до ВР восени і газова незалежність від РФ (правда , опоненти явно будуть пригадувати Юлії Володимирівні її незручний газовий контракт. - Авт.) . Пункт про « партнерство з Росією» з програми , з якою « Батьківщина» йшла на парламентські вибори- 2012 , судячи з усього , зникне. «Я переконана , що через місяць Путін проситиме демократичний світ сісти за стіл переговорів. Але не факт , що вони за цей стіл сядуть » , - сказала Юля.

УДАР : курс в НАТО і економічне зростання

Лідер УДАРу Віталій Кличко , судячи з усього , зробить «удар» на можливість вступу України до НАТО. У програмі партії - 2012 пункту про це немає. «Але позаблоковий статус продемонстрував , що це було великою помилкою. < a href="http://www.segodnya.ua/politics/pnews/klichko-o-nato-vneblokovyy-status-ukrainy-bolshaya-oshibka-504883.html">Если б Україна була членом НАТО , ситуації з Кримом не було б » , - сказав « Сегодня » Кличка. На думку політологів , зважаючи нинішній ситуації , зникне або трансформується в передвиборній програмі пункт про « рівноправних і взаємовигідних відносинах з РФ і СНД». Але точно залишаться пункти про стійке економічне зростання і подолання корупції .

Ярош : з прицілом на місце в парламенті

Офіційно заявив про себе і лідер «Правого сектора » Дмитро Ярош : після суботнього з'їзду вони вирішили зареєструватися як партія і висунути кандидата в президенти. Передвиборної програми поки немає , але публічно «Правий сектор» виступає проти вступу в ЄС і НАТО. На думку політолога Вадима Карасьова , гаслом Яроша стане : « Мочити владу і воювати з Росією». Інші вважають його метою парламентські вибори. « Шансів на перемогу у Яроша мало. Він іде на президентські вибори , щоб підвищити популярність і пройти в Раду » , - вважає професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

Симоненко: проти олігархів і з Росією

Ще одним кандидатом , на думку політологів , може стати лідер КПУ Петро Симоненко. Офіційно він не заявив про участь у виборах : зараз Симоненко бойкотує засідання Ради і зустрічається з осередками КПУ в регіонах. У передвиборній програмі лідера комуністів , якщо він піде в президенти , залишаться гасла про боротьбу з олігархічними кланами і підвищення соцстандартів для народу. « Але з пунктом про співпрацю з РФ ситуація неоднозначна. Є два шляхи: бути проросійськими , тоді зараз вони не пройдуть , але є шанс в майбутньому , або ж проукраїнськими . Але в останньому випадку їм ніхто не повірить » , - вважає Вадим Карасьов.

Самовисуванці : Донбас і федералізація

Підуть на вибори і самовисуванці . Вже зареєструвався в ЦВК екс -заступника голови ГПУ Ренат Кузьмін. Головним гаслом його кампанії , на думку політологів , може стати : «Боротьба з націоналістами і припинення полювання на відьом». Екс -губернатор Харківщини Михайло Добкін ( участь підтвердив , але документи не подавав ), ймовірно , зробить акцент на розвитку промислового потенціалу Донбасу , і може підняти питання про федералізацію . А от програма Петра Порошенка , якщо він балотуватиметься (ще не підтвердив своєї участі ) не буде сильно відрізнятися від гасел Тимошенко , Кличко і кандидата від «Свободи».

«Свобода» : Затяті революціонери і борці за люстрацію

Найскандальнішою на виборах- 2012 була програма «Свободи». Пункти про « денонсацію Харківських угод» , « заборону видачі кредитів в іноземній валюті» , « заборону всиновлювати наших дітей іноземцями » , « введення в паспорті графи« національність » , « вступ в НАТО » , « відновлення ядерного статусу України » , - викликали чималий резонанс. І , на думку політологів , багато ці гасла цілком можуть залишитися в програмі « Свободи». Але головна проблема , з якою вже зіткнулася «Свобода» , - конкуренція з « Правим сектором ». «Вони борються за звання« Крутого спецназу Майдану ». Це буде конкуренція дій , а не гасел : хто видовищною потягати за краватки чиновників минулої влади . А найкрутіші будуть тягати за краватки представників теперішньої влади. Але , на відміну від «Правого сектору» , у «Свободи » є ідеологічна програма . На президентських виборах вони виступатимуть затятими революціонерами і виконавцями волі Майдану , підтримуючи продовження радикальної революції: даєш люстрацію і розрив відносин з РФ » , - вважає політолог Володимир Фесенко.

Регіонали : Критика « папередніков » і двомовність

Непростими будуть вибори для ПР. Їх екс- лідер Віктор Янукович втратив підтримку електорату , через що постраждав і рейтинг партії , вважають політологи. Тому на майбутньому з'їзді членам партії доведеться попрацювати на поліпшення іміджу: висунути єдиного кандидата в президенти , ймовірно , провести кадрові ротації верхівки партії і написати нову передвиборну програму. На думку політологів , критикувати своїх вічних « папередніков » регіонали не перестануть . Але в пункті про «дії представників« помаранчевого » правління , які довели країну , слово « помаранчевого » можуть замінити Януковичем. Далі все залежить від того , хто піде в президенти. « Якщо Сергій Тігіпко , він зробить ставку на економічне відродження , ставши альтернативою нинішній владі. Якщо підуть Олександр Єфремов або Нестор Шуфрич , вірогідні заяви про можливу федералізацію » , - вважає Фесенко. Якщо висунутий Олександра Вілкула , то він буде просувати свій варіант компромісу Заходу і Сходу , позиціонуючись , як нове обличчя регіоналів. На думку Карасьова , до всіх слоганам може додатися і традиційна для ПР ідея двомовності країни.

Єдина країна і сильна армія

На думку політологів , загальними гаслами для кандидатів стануть: 1 . Збереження єдиної країни ; 2 . Повернення Криму; 3 . Потужна армія ; 4 . Люстрація влади ( з упором на те , що вже зроблено ) ; 5 . Децентралізація влади - реформа місцевого самоврядування. 6 . Стабільний економічний ріст. А більшість , але не всі , ймовірно , додадуть: можливий вступ до НАТО і зближення з Заходом.

Переглядів: 437 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024