Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всьго: 5
Гостей: 5
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 07:30
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Листопад » 3 » Порошенко каже, що формування коаліції — не робота Президента
Порошенко каже, що формування коаліції — не робота Президента
22:19

Петро Порошенка заявив, що "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Об'єднання Самопоміч", "Батьківщина" та Радикальна партія будуть учасниками проєвропейської коаліції.

 

Про це йдеться у заяві Президента України, яку опублікувала його прес-служба.

"Створювати коаліцію – це не робота Президента. В європейській практиці ініціатива у формуванні коаліції належить тій політичній силі, яка набрала найбільшу кількість депутатів на виборах. Я впевнений, що Блок Порошенка з цим завданням гідно впорається", - поінформував він.

"Коаліція, згідно з Конституцією, має запропонувати Президенту для внесення на затвердження новообраною Верховною Радою кандидатуру Прем’єр-міністра. Майбутня фракція партії "Блок Порошенка" вже відгукнулася на мою ініціативу підтримати Арсенія Яценюка на посаду глави нового Уряду. Але принциповим для них питанням при цьому є спільне узгодження європейського зразка коаліційної угоди, проект якої вони вже запропонували партнерам і суспільству", - зазначив Порошенко.

За словами Президента, коаліційна угода – це "контракт коаліції з країною", який не може бути "папірцем на три сторінки".

"Днями я розмовляв з німецьким Канцлером Ангелою Меркель. У Німеччині склалася тривала історія коаліційного урядування. І досвід свідчить, сказала мені пані Меркель, що чим товще угода, тим довше працює коаліція", - сказав він.

"Щодо складу самого Уряду, то Кабінет Міністрів потребує повного оновлення! Звільнення від непрофесіоналізму та корупційних пут партійно-квотного принципу. Він має формуватися винятково на професійній основі. І почати, нарешті, впроваджувати реформи, спираючись на парламент, оновлений більше, ніж на половину", - додав Порошенко.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко завтра, 4 листопада, проведе засіданняРади національної безпеки і оборони, на якій проаналізують ситуацію на Донбасі.

 
Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 341 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024