Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всьго: 26
Гостей: 26
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:28
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Під час прориву до 32-го блокпосту загинуло щонайменше 8 українських бійців, — Бутусов
Під час прориву до 32-го блокпосту загинуло щонайменше 8 українських бійців, — Бутусов
20:04

Бійці з Нацгвардії та 80-ї бригади тримають 32-й блокпост, що під Смілим Луганської області, уже три тижні. Під час прориву до побратимів загинуло від 8 до 12 бійців батальйону "Айдар" і 95-ї аеромобільної бригади.

 

Розповідь про те, як живуть хлопці в оточенні, опублікував у Facebook Юрій Бутусов.

Ночами заморозки. Взвод 80-ї аеромобільної бригади погано забезпечений теплими речами. Нацгвардія забезпечена краще, але не настільки, щоб жити на голій землі. Хлопці перебувають безперервно на холоді. Є хворі з температурою. Ліків немає,
- написав Бутусов


 

“Здоров'я хлопців серйозно підкосило зневоднення. Перед тим, як їм вчора доставили воду, вони вимірювали її кришечками від пляшок. Їжа ще є. Тому що без води локшини багато не з'їси, а підвезення їжі вже давно не було. Вчора передали води, але вона скоро закінчується”, - розповідає далі журналіст.

За його словами, дорога до 32-го блокпотсту, як і раніше, блокована російськими найманцями, які обстрілюють всіх, хто намагається провезти постачання


 

Тиждень за тижнем їх забезпечують не допомогою, а обіцянками. Російські найманці щільно обклали блокпост - вони вимагають його здати. Хлопці українські прапори не знімають. Хлопці не зломлені - вони готові виконувати всі завдання командування, але їх знерухомили відсутністю ресурсів і постачання,
- каже Бутусов.

Навколо блокпоста є кілька наших розбитих бронемашин. За даними Бутусова, під час прориву загинуло від 8 до 12 бійців батальйону "Айдар" і 95-ї аеромобільної бригади.

“Тіла 8 з них змогли витягти із згорілої техніки тільки сьогодні. Вони виконали свій обов'язок до кінця, і забезпечили проводку конвою на 32-й блок-пост, прийшли на допомогу товаришам ціною свого життя”, - зазначив він.


 

На думку журналіста, на 32-му блокпосту повторюється ситуація під Іловайськом,тільки бійці “все ще вірять”.

Ті ж божевільні накази Муженко "триматися", той же обман, що допомога йде. Бійці виконують команди, вони тримають позиції, вони вірять командуванню. Але вони тримаються ціною нечуваних зусиль і перенапруги всіх сил,
- пише Бутусов.

“Бійці на 32-му блокпосту — гідні воїни, які потребують адекватних рішень військового командування. Треба або організовувати прорив з котла, або знищувати російські загони, які оточили наших воїнів. І це треба робити швидко, а не вести нескінченні переговори, які не призводять до реальних результатів. Подивіться на обличчя цих хлопців з 32-го блокпоста — вони провели День виборів зі зброєю в руках. Вони не спустили прапор”, - наголосив журналіст.

Нагадаємо, вчора Порошенко повідомив у Твіттері, що оточений сепаратистами 32-й блокпост поблизу села Сміле Луганської області забезпечений питною водою. Однак журналіст Юрій Бутусов повідомив, що українські військові на 32-му блокпості, що під Бахмутівкою і Смілим, так і не отримали обіцяну воду, хоча спроби доставити її були.

Заступник керівника Інфоцентру РНБО Володимир Польовий повідомив, що сили АТО готують операцію з деблокування 32-го блокпосту Національної гвардії поблизу Смілого Луганської області.

За даними РНБО, минулої доби загинули двоє українських військових, які здійснювали деблокування 32-го блокпосту під Смілим у Луганській області.

Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 428 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024