Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всьго: 2
Гостей: 2
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 01:43
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Вересень » 23 » Нова стара Рада: до парламенту йдуть мільйонери, рідня віпів і бійці із зони АТО
Нова стара Рада: до парламенту йдуть мільйонери, рідня віпів і бійці із зони АТО
15:59

Найзнаменитіший кандидат - Олексій Порошенко, також балотуються брати Балоги. Експерти кажуть: це буде експериментальна ВР  

На виборах в Раду 26 жовтня серед кандидатів по мажоритарних округах ми побачимо як старих політиків, які набили оскому, так і нові обличчя. Політологи вважають: раз від влади в парламент йде кілька команд, вони будуть стежити один за одним, а тому використовувати адмінресурс буде непросто. "Сегодня" відібрала найбільш знакових кандидатів-мажоритарників і розділила їх по групах.

РОДИЧІ. Найбільш помітний - син Петра Порошенка Олексій: він збирається балотуватися від Блоку Петра Порошенка в одномандатному окрузі №12 у Вінниці. Йому 29 років, зараз, за словами батька, він командує артилерійським підрозділом на Сході. Закінчив Київський інстутут міжнародних відносин, до 2011 року працював віце-консулом відділу з економічних питань у Генконсульстві в Шанхаї. Також він закінчив Лондонську школу економіки і політичних наук. Веде на вибори родичів і Віктор Балога: від Закарпаття він йде з рідними братами Павлом та Іваном, і двоюрідним - Василем Петьовкою. У Львівській області балотуються брати-бізнесмени Ярослав (вже депутат УДАРу) і Богдан Дубневичі. На Київщині йде на вибори сестра лейтенанта Надії Савченко (очолила список "Батьківщини" - Авт.) - Віра.

ЕКС-ВЛАДА. Спробують потрапити в парламент і ряд політиків з оточення колишнього президента Віктора Ющенка: Давид Жванія, Микола Катеринчук і Олександр Третьяков. Спробують щастя і екс-регіонали (ПР на вибори не йде): наприклад, в Одесі - Сергій Ківалов. А ось губернатор Дніпропетровської області 2010-2012 і віце-прем'єр 2012-2014 рр, Олександр Вілкул балотуватиметься як один з лідерів Опозиційного блоку: "Так, я буду балотуватися. Це мій обов'язок. Я не можу залишити людей, інтереси яких у Києві ніхто не чує". На Харківщині балотується Валерій Писаренко, який який змінив не одну партію, та екс-регіонал Дмитро Святаш, а також один з найбагатших українців Володимир Фельдман. "Вони можуть ще й не потрапити до парламенту. Скажімо, влада може висунути в Донбасі єдиних кандидатів", - вважає професор політології НаУКМА Олексій Гарань.

БІЙЦІ. Активно йдуть в парламент і бійці українських батальйонів: наприклад, з "Дніпро-1" - Володимир Парасюк, а лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош - по місцю дислокації бази 5-го окремого батальйону "Правого сектора". "Бійці хочуть мати можливість впливати на політичні процеси, - каже Фесенко. - Але тут дуже двояка ситуація: вони можуть перевчитися всередині Ради, стати політиками, а можуть, в разі нових протестів, їх очолити".

ПРОГНОЗИ. Незважаючи на оновлення, експерти сумніваються в ефективності роботи майбутнього парламенту. "Це буде експериментальна Рада. У ній буде більше полеміки, ніж законодавчої діяльності. Прийде багато молодих, амбітних людей, в тому числі екс-журналістів, саме ця Рада стане центром поновлення політкласу. Але це буде швидше майданчик для піару, ніж серйозна робота", - упевнений Вадим Карасьов.

Довгий, Вейдер і Чубакка

В Кіровоградській області на вибори піде член "молодої команди" екс-мера Києва Леоніда Черновецького: там балотується Олесь Довгий. Причому у нього є шанс пройти: в суперниках - кандидат від Блоку Петра Порошенко Вадим Бондар, який ще не починав передвиборчу кампанію. Ще один відомий кандидат - Дмитро Павличенко, раніше засуджений за вбивство судді Сергія Зубкова (після подій Майдану його з сином звільнили. - Авт.). Він балотуватиметься в Києві в окрузі 223 (Шевченківський район). Цікаві особистості є і в списках партій: наприклад, від "Інтернет-партії" в Раду спробують потрапити "одесити" Дарт Вейдер, Чубакка і магістр Йода: плакати з героями відомого фільму "Зоряні війни" вже розвішані по Одесі.

Джерело: "Сегодня"

Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 428 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024