Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всьго: 11
Гостей: 11
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 09:01
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Вересень » 29 » Кому дістанеться влада в головних містах після виборів
Кому дістанеться влада в головних містах після виборів
23:18


Почалося! Вчора був перший день висунення кандидатів у мери і депутати місцевих рад, і з ранку до вечора в інформпростір вкидалися прізвища тих, хто хоче зайняти заповітні місця після виборів 31 жовтня. Заявки будуть робитися до 6 жовтня, але вже зараз у більшості регіонів попередні розклади ясні.

По-перше, не виправдалися прогнози щодо різкого падіння рейтингу Партії Регіонів через підвищення цін на газ. Падіння популярності, звичайно, має місце, але, за словами директора R & B Group Євгена Копатька, не є катастрофічним. "Цікаво, що, по соціології, найбільше невдоволення зростанням ціни на газ - на Сході, але при цьому падіння рейтингу ПР там найнижче. Мабуть, справа не тільки в цінах, але й в ідеології", - говорить і політолог Володимир Фесенко. Правда, рейтинг партії влади продовжує терзати зростання цін на продовольство. І якщо в жовтні його не вдасться приборкати - електоральні втрати можуть бути більш серйозними, ніж зараз.

По-друге, за словами того ж Копатько, соціологія не показує зростання рейтингу "Батьківщини". Схоже, що електорат, який пішов від ПР, "приземлиться" у володіннях Сергія Тігіпка, що добре для Тігіпка, але мало змінює в загальних розкладах: як і раніше влада бере більшість у східних, південних і центральних областях, при цьому зберігаючи непогані шанси дістати у свої руки облради навіть західних областей.

Головною інтригою виборів 31 жовтня може стати друге місце - на нього зараз претендують і "Батьківщина" Тимошенко, і "Сильна Україна" Тігіпка. Цікаво, що обидві партії найбільш активно борються за рідний для їх лідерів Дніпропетровськ: і Тимошенко, і Тігіпко там підуть першими номерами за списками до облради.

Ситуація для "Батьківщини" ускладнюється проблемами у Київській та Львівській областях. Як відомо, в цих областях Тимошенко спробувала зареєструвати зміну керівництва, так як старі керівники виявилися у неї в опалі і пішли до регіоналів. Але в Київській області тимошенківська "Батьківщина" суд вже програла - а значить, списки партії на виборах до облради будуть формувати ті, кого називають креатурою екс-бютівця Богдана Губського. У Львівській області суд між "Батьківщина" завершується 6 жовтня. Не виключено, що в цих двох регіонах БЮТ на знак протесту закличе голосувати проти всіх. Але рішення ще не прийнято.

ГАРЯЧІ ГОЛОВИ: ПЛАНИ НА ВИБОРАХ МЕРІВ ГОЛОВНИХ МІСТ КРАЇНИ 

Слідом за Донецьком і Харковом Партія Регіонів взяла Запоріжжі. А от в Одесі та Сімферополі інтрига зберігається

ХАРКІВ. Вчора на конференції міської організації Партії Регіонів кандидатом висунутий в.о. мера Геннадій Кернес, якого підтримав і Київ, і обласний осередок ПР. За словами Кернеса, він збирається "здобути беззастережну перемогу на місцевих виборах і закінчити формування вертикалі влади". Головним його суперником вважається екс-губернатор, кандидат "Батьківщини" Арсен Аваков, але його шанси на перемогу рівні нулю. "Єдиний центр" висуває підприємця Андрія Белоріщенко, але це і зовсім лише для піару. Бізнесмен № 1 міста Олександр Ярославський від передвиборчої гонки самоусунувся, заявивши, що йому ніколи цим займатися, правда, дуже безсторонньо відгукнувся про Геннадій Кернес.

ОДЕСА. Діючий градоначальник Едуард Гурвіц знайшов собі партію - він йде від "Фронту змін" Арсенія Яценюка. Джерела у "Фронті" вважають, що висунення Гурвіца - хитрий хід Яценюка, який хоче, по-перше, проштовхнути під прапорами впливового мера якомога більше своїх людей до міськради, а по-друге, зменшити вплив де-факто захопили одеську організацію партії бізнесменів з фінансово-промислової групи банку "Південний". Але все це важливо для Яценюка, а Гурвіцу просто потрібна була партія.

І ще Гурвіцу важливо, хто буде проти нього. Партія Регіонів висуває у мери голову Антимонопольного комітету Олексія Костусєва. Шанси останнього на перемогу оцінюються зараз помітно вищі, ніж у Гурвіца. Особливо після вчорашньої новини про те, що син Костусєва, депутат Одеської міськради Олексій Гончаренко відмовився йти на вибори, щоб "не заважати єдиному кандидату від Партії Регіонів" (якби Гончаренко пішов на вибори, він би відтягнув на себе частину опозиційних нинішньому мерові виборців) . Але нашкодити регіоналам і допомогти Гурвіцу (у плані дроблення голосів його противників) може ... міністр економіки Василь Цушко, якого нібито висунула місцева організація Соцпартії. Вона навіть створила громадський рух з назвою ЦУМ ("Цушко у мери"). Поки висунення Василя Петровича подається під соусом "ініціативи знизу": мовляв, рядові партійці вважають, що він засидівся в міністрах, пора йти в мери Одеси. Однак не варто забувати, що першим секретарем міськкому СПУ є Іван Капталан - племінник Василя Цушка, і навряд чи він став би сваволили. Експерти вважають, що головний соціаліст просто готує собі "запасний аеродром" (нібито не за горами його відставка з міністерського поста).

Втім, Олексій Костусєв не думає, що Цушко піде на вибори. "До цих пір його ніхто не висунув. Про висунення Цушко заявила не організація СПУ, а окремі її члени на прес-конференції. Характерно, що сам Василь Петрович мовчить. І не думаю, що він візьме на себе ганебну роль кандидата, що підіграють Гурвіцу. Взагалі, можливо, що за цими "соціалістами" і коштує Гурвіц, який знає, що програє мені, і намагається розколоти тих, хто хоче голосувати за мене ", - сказав Костусєв" Сегодня ".

ДОНЕЦЬК. Ніяких змін - нинішній мер Олександр Лук'янченко буде переобиратися від ПР і переможе. Ніхто навіть не намагається складати йому конкуренцію.

ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Поки все складається дуже вдало для нинішнього мера і кандидата від Партії Регіонів Івана Куліченка, рейтинг якого оцінюється в 25%. Ще пару тижнів тому здавалося, що реальну конкуренцію йому може скласти лідер місцевої партії "Громадянська сила" Загід Краснов. Але у нього останнім часом з'явилися проблеми - його не хочуть реєструвати кандидатом у мери, а його партію - допускати до виборів до міськради. Крім того, рейтинг Загіда може впасти через вступ у кампанію іншого альтернативного діючому меру кандидата - екс-бютівця Святослава Олійника. БЮТ збирається-таки висувати свого кандидата - Галина Булавка, але її шанси навіть на третє місце дорівнюють нулю.

ЗАПОРІЖЖЯ. Ще недавно здавалася заплутаною ситуація прояснилася повністю. Після того, як у відставку подав мер міста Євген Карташов, який так і не зміг домовитися про підтримку з боку Партії Регіонів, претендент на його крісло залишився тільки один - голова обласної організації ПР і перший заступник губернатора Володимир Кальцев. Більше того, Кальцев вже не просто претендент - він навіть посів крісло Карташова, правда, поки як "в.о." - В п'ятницю його в цій якості затвердила сесія міськради. І важко уявити, що хтось завадить Кальцева остаточно облаштуватися в мерії після 31 жовтня.

КРИВИЙ РІГ. Не здійснений віце-прем'єр в уряді Тимошенко і нинішній мер Юрій Любоненко не зміг домовитися з ПР, яка має намір висувати свого кандидата. За нашою інформацією з керівництва Партії Регіонів, це буде екс-глава облради і батько нинішнього дніпропетровського губернатора Юрій Вілкул. І зараз ведеться активна робота над тим, щоб (за прикладом Запоріжжя) нинішній мер взагалі не вступав у передвиборну гонку.

ЛЬВІВ. Два основні кандидати - нинішній міський голова Андрій Садовий та бізнесмен-регіонал Петро Писарчук. За даними соцопитувань, перший популярнішими - Садовий набирає третину голосів львів'ян, а його конкурент - близько 12 відсотків. Садовій все ще не визначився, від якої партії піде на вибори: він позиціонує себе як аполітичний господарник, але за законом потрібно висунення від партії. Зараз його готові підтримати "Пора" і республіканські християни. Петро Писарчук йде від ПР - вчора партія офіційно оголосила його своїм кандидатом. Колишній мер Львова Василь Куйбіда нібито таки піде від "Нашої України", але йому готують не більше 8 відсотків.

СІМФЕРОПОЛЬ. Заявка лідера партії "Союз" Льва Миримського як кандидата на пост мера Сімферополя вносить не тільки інтригу в майбутні вибори, а й сіє сумніви в Партії Регіонів з приводу "беззастережної перемоги" їх кандидата Віктора Агєєва (вважається близьким до спікера парламенту Криму Володимира Константинова) . Раніше Миримський вже не раз доводив своїми перемогами на мажоритарних округах, що у нього в Сімферополі є свій електорат. У той час, як про Агєєв, за великим рахунком, сімферопольці дізналися тільки зараз, коли оголосили, що він піде в мери від Партії Регіонів.

Переглядів: 414 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024