Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 7
Гостей: 7
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 08:05
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Жовтень » 26 » Київ "в облозі". Скандали на виборах почнуться з Київщини
Київ "в облозі". Скандали на виборах почнуться з Київщини
17:21

До фінального голосування на місцевих виборах залишилася, без малого, тиждень, і градус протистояння досягає своєї найвищої точки. Однією з "гарячих" точок виборчої кампанії обіцяє стати Київська область. Більш того, Київщина може перетворитися на бастіон, з якого і почнуться суперечки про нелегітимність виборів по всій країні. На сьогоднішній день Комітет виборців України фіксує в регіоні порушення виборчого процесу, аж до прямих погроз членам виборчих комісій з боку влади.

Напружена ситуація: Спостерігачі пильнують

Комітет виборців України бере під контроль події в Київській області, заявив голова КВУ Олександр Черненко. За його словами, прогноз на місцеві вибори не втішний - ситуація буде дуже напруженою по всій Україні. Мова йде і про скандал з харківськими бюлетенями, вибухах в Кіровограді і інших подіях, зокрема, у Київській області. "Градус протистояння буде наростало", - упевнений Олександр Черненко.

Він зазначив, що, у зв'язку з цим, бачачи проблемність виборів під Києвом, більшість міжнародних спостерігачів будуть присутні в обласних тервиборчкомах. "У Київській області буде найбільше міжнародних спостерігачів", - сказав Черненко і відзначив, що це - позитивний момент. Крім того, за його словами, КВУ так само буде присутній в області в особі 200 спостерігачів. "200 спостерігачів з КВУ будуть в Київській області. Половина вже зареєстрована в ЦВК. Ми беремо під контроль область", - підкреслив він.

У той же час, за його словами, в області буде і висока концентрація народних депутатів. Однак він закликав політиків не ставати причиною скандалів на дільницях.

Київщина: За що воюють кандидати?

Основними причинами конфліктності виборчої кампанії на місцевих виборах, зокрема, у Київській області, є дорога земля і великі бюджети. "Незважаючи на високий рівень організації виборчого процесу в Київській області, вибори завжди характеризуються високим рівнем конкурентності, яка переходить у конфліктність", - зазначив Черненко.

За словами експерта, причинами цієї конфліктності, в основному, є дорога земля в регіоні, а також великі бюджети. У зв'язку з цим, спостерігається гострий характер протистояння. Зокрема, в містах Біла Церква, Фастів, Васильків, Боярка, Бровари.

"Будуть спостерігатися скандали, зриви виборів. Це тенденція останніх 10 років. А на поточних виборах ця конфліктність досягла апогею, оскільки кандидатам є за що боротися", - підкреслив Олександр Черненко.

Крім того, за його словами, у Київській області дуже висока концентрація канідатов. "У регіоні проживає багато політиків і небідних людей Україні, які хочуть контролювати владу там, де вони живуть", - зазначив він. У той же час, після того, як були скасовані вибори до районних рад столиці, багато кандидатів, хто збирався балотуватися в Києві, "щоб далеко не ходити, переформатували свої кампанії і пішли на вибори в області".

У виборчих комісіях дисбаланс політсил

У той же час, однією з проблем Київщини є те, що у виборчих комісіях спостерігається дисбаланс політичних сил. За словами голови КВУ, новий виборчий закон дає однакову квоту для кожної парламентської фракції, які мають пріоритет у формуванні виборчих комісій. Таким чином, у виборчкомах повинно бути по три людини від Партії регіонів, від комуністів, від БЮТ (будь-які кандидати від партій, що входять до парламентської блок) і інших політсил.

Тим не менш, за словами Черненка, в комісіях порушений баланс сил. "Партія регіонів і їх сателіти, за фактом, мають більшість. Оскільки ряд партій, які входять до блоку БЮТ, продали свої квоти при формуванні виборчих комісій Партії регіонів", - зазначив він.

Крім того, за словами Олександра Черненка, якщо в керівництві комісій є паритет між Партією регіонів і Батьківщиною, то це лише видимий паритет. "Якщо люди від Партії регіонів у комісіях - це реальні прихильники цієї політичної сили, то люди від БЮТ - це лише прикриття", - підкреслив він.

Влада "тисне" на виборчкоми

Більш того, на місцевих виборах спостерігається втручання в роботу виборчих комісій з боку місцевої влади, вважає глава київського обласного відділення Комітету виборців України Юрій Бут. "У Київській області відбувається заклята політична боротьба між Партією регіонів, Батьківщиною і Нашої України", - зазначив він. Зокрема, за словами представника КВУ, місцева влада втручається і не дає можливості працювати комісіям в Іванкові і Сквирі. "На засіданнях комісії часто були присутні представники місцевої влади та зривали засідання", - підкреслив він.

Крім того, за його словами, на Київщині масово відмовляють у реєстрації кандидатів за вигаданим причин не виконуються рішення судів. Як приклад він навів ситуацію в Бучі. "На засідання комісії допускаються лише" свої ". Якщо є зачіпки, неправильно розставлені коми, якісь інші формальні причини, - це є причиною відмови в реєстрації. У той же час, на виправлення помилок у кандидата є один день. Тому комісія приймає рішення в останній день. Більш того, щоб не дати можливості виправити помилки в заяві, кандидату в Бучу відправляється повідомлення про те, що потрібно внести правки, з Києва. Щоб, поки лист дійде, пройшло більше часу і минули терміни ", - зазначив він .

За словами експерта, такі ситуації відбуваються в Іванкові, Сквирі, Фастові, Василькові. "У Фастові - 100 кандидатів не змогли зареєструватися, 80 отримали рішення судів, але комісія відмовила в розгляді", - підкреслив він.

Працювати на виборах стає небезпечно

Крім того, за словами Юрія Бута, місцеві чиновники почали погрожувати членам виборчих комісій. "У регіоні відбувається штучне нагнітання ситуації", - зазначив він.

Зокрема, за словами експерта, подібні неподобства відбуваються в Білій Церкві, де КВУ повністю контролює комісію. Він зазначив, що виборчком у Білій Церкві "працює зразково". "Не було жодного випадку, щоб комісія не зареєструвала кандидата. Проте в місті - три кандидати в мери, за кожним з яких стоїть сила на центральному рівні, у зв'язку з чим загострюється боротьба", - вважає він.

Юрій Бут розповів, що якщо раніше, діючий мер міста Василь Савчук лише організовував мітинги і на сесії міськради закликав бойкотувати виборчу комісію та місцеві виборв в цілому, то останнім часом він зайнявся погрозами. "Останнім часом Савчук зайнявся прямими погрозами членам виборчкому. Тому що вони, в основному, є держслужбовцями, їм поступають дзвінки з погрозами звільнення з роботи, якщо вони не залишать роботу у виборчкомі", - зазначив експерт.

Переглядів: 496 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024