Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всьго: 28
Гостей: 28
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:54
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2012 » Вересень » 26 » Хроніка подій. 25 вересня
Хроніка подій. 25 вересня
12:10



Передвиборча агітація

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Владислав Забарський заявив, що організаторам аномально великої міграції виборців не вдасться спотворити результати виборів і вплинути на справжнє волевиявлення громадян. За його словами, "виборчий туризм" ліквідовано, і нині у "проблемних округах" зареєстровано 1-2 мігранти, коли раніше мова йшла про сотні. На цей процес досить оперативно відреагували як представники ПР, так і влада. Навіть він особисто звертався до МВС з проханням провести ретельну перевірку. Відреагувала і ЦВК, яка затвердила новий, більш жорсткий порядок зміни місця голосування.

За результатами дослідження доброчесності кандидатів у народні депутати, проведеного рухом «Чесно», топ-порушником стала лідер партії «Україна - вперед!» Наталія Королевська. Дані дослідження на прес-конференції у вівторок оприлюднила представник «Центру UA» Світлана Заліщук. За її словами, Королевська порушила 4 з 4 критеріїв дослідження: відсутність фактів порушень прав та свобод людини, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їхню відповідність способу життя, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців. Щодо інших учасників виборчого процесу, то за даними «Чесно» номер один у списку Партії регіонів Микола Азаров порушив 2 з 4 критеріїв, стільки ж - голова Компартії Петро Симоненко. Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок - 1 з 4 критеріїв. Водночас рух не знайшов підтвердженої інформації щодо порушень критеріїв лідером об'єднаної опозиції «За Батьківщину!» Арсенієм Яценюком та головою партії «УДАР» Віталієм Кличком.

Столична влада збирається залучати соціальних працівників на майбутніх виборах, що підтверджується у внесених змінах до бюджету Києва від 20 вересня. Заступник голови фракції "УДАР” у Київраді Наталія Новак стверджує, що на це КМДА вирішила закласти у бюджет понад 400 тисяч гривень. Депутата обурює те, що попри наявність 20-30% пустих вакансій соцпрацівників (через низьку зарплату), влада замість підвищення зарплати та соціального захисту цих людей, вирішує наймати "нових агітаторів” за рахунок бюджету. В «УДАРі» вважають, що у такий спосіб - за рахунок роботи соціальних працівників серед малозабезпечених верств населення - Партія регіонів хоче забезпечити собі результат на виборах у Києві.

 Організація виборів

ВГО «Комітет виборців України» за підтримки Координатора ОБСЄ в Україні проводить 6 вебінарів, спрямованих на надання виборцям необхідних знань та навичок. Теми віртуальних онлайн-семінарів, які відбудуться в середу 26 вересня, - «Підкуп виборців та його правові наслідки» (початок о 16.00) і «Збереження таємниці голосування» (19.00). Вебінари проведе досвідчений практик, голова правління ВГО «Комітет виборців України» - Олександр Черненко на сайті «Вибори в Україні».

 Експерти, спостерігачі

Жодна політична сила не запропонувала виборче гасло, яке мотивувало би громадян до участі у виборах, заявив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала на прес-конференції у вівторок. Для цього, на його думку, треба вибудувати кампанію, візуальну чи вербальну фабулу звернення, щоб підвести її до 28 жовтня, аби виборець дійсно пішов голосувати. Втім, експерт констатує відсутність таких в усіх політпартій. При цьому експерт Центру політичних досліджень і конфліктології Денис Кірюхін висловив думку, що найгіршим є лозунг об'єднаної опозиції "Ми їх зупинимо". Лозунги ж партії Кличка "УДАР" та Королевської "Україна - Вперед" він вважає в принципі беззмістовними.

Соціологічні опитування засвідчили 3 загальні типи підкупу виборців. За словами голови правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергія Тарана, перший і найбільш популярний - прямий підкуп виборців під час зустрічі з кандидатом у депутати. Другий, який щоправда, потребує серйозного адмінресурсу, - коли матеріальна допомога іде через ЖЕКи. Як правило, мобілізуються ЖЕКи, соціальні працівники, які знають, хто найбідніший і хто в принципі може взяти соціальну допомогу. Третій спосіб, на думку експерта, найбільш цинічний, - це коли парадоксальним чином апелюють до совісті українських громадян.

Охочих проголосувати на парламентських виборах за того кандидата, який мотивує їх грішми, у столиці значно більше, ніж загалом по країні: фактично кожний 10-й киянин готовий голосувати за хабар. Про це у вівторок на прес-конференції заявив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран. За його даними, в українському суспільстві зараз, за різними опитуваннями, до 7% громадян, які відверто зізнаються, що готові голосувати за матеріальні подачки з боку кандидатів.

Міжнародні ж спостерігачі назвали підготовку до майбутніх парламентських виборів в Україні "прийнятною" навіть попри «підвищену нервозність, що нагнітається у суспільстві учасниками виборчого процессу». Про це у вівторок в Києві повідомив президент Міжнародного експертного центру виборчих систем - ICES Олександр Цинкер. Законодавча база в Україні, за його словами, переважно відповідає міжнародним демократичним нормам.

Джерело: Укрінформ 

Переглядів: 430 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024