Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всьго: 13
Гостей: 13
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:28
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Квітень » 7 » Харків під агресією сепаратистів. Хроніка подій (відео)
Харків під агресією сепаратистів. Хроніка подій (відео)
21:01

Фото - Харків під агресією сепаратистів. Хроніка подій (відео)

Традиційні недільні мітинги в Харкові уже не раз закінчувались кривавими сутичками між проросійськи налаштованими активістами та прихильниками єдності України.

Напередодні перша серйозна сутичка відбулася вже після мітингу, коли сепаратисти пішли ходою центральними вулицями міста. У районі театру Шевченка в результаті бійки постраждало 15 людей.

До вечора ситуація стала ще гарячішою. О 21.30 прихильники федералізації пішли штурмом на Харківську обласну адміністрацію. Кілька сотень людей протягом 10 хвилин відтіснили до 200 міліціонерів зі щитами.

Через кілька хвилин над держустановою з’явився російський триколор. Частина співробітників міліції жодного опору нападникам не чинила, а просто відійшла в бік.

«Дії окремих представників правоохорони були пасивні, м'яко кажучи. Було перерізано трос електричної подачі воріт – нормально, не зреагували ті, хто був у дворі», - каже губернатор Ігор Балута.

Сьогодні під ОДА протистояння продовжилось. Міська влада намагалась домовитися з активістами проросійського руху. Однак даремно. Єдине, що вирішили: проведуть позачергову сесію обласної ради, і порядок денний визначать самі мітингувальники.

Та насправді вони й самі не знають, чого хочуть – одні за федералізацію у складі України, другі у складі Росії, треті за незалежність краю, четвертим потрібна лише амністія за попередні правопорушення.

«Тут неоднорідна позиція - одні про референдум, інші про легітимну владу. Дуже важливо, щоб ті, хто взяв на себе відповідальність за переговори, могли це пояснити тим, хто біля стін - у них особлива думка. Харків - це місто України. Я їм пояснив - ніяких референдумів і сепаратизму не буде», - каже мер Харкова Геннадій Кернес.

Як тільки стало відомо, що переговори закінчились нічим, на площі почалися сутички. За словами очевидців, конфлікт спровокували прихильники федералізації.

Вони спочатку напали на машину, що проїжджала поруч, і почали бити водія, а згодом кинулись на євромайданівців, які тримали прапори України. Били жорстоко - палицями, трубами, закидували петардами та вибуховими пакетами. Після нападу в лікарню потрапило 10 людей.

У зв’язку із надзвичайною ситуацією в Харків приїхав міністр Внутрішніх справ Арсен Аваков. Після наради з силовиками, він перебуває в будинку обласної адміністрації та веде переговори із протестувальниками.

Під вечір євромайданівці знову потяглися на площу Свободи. В рядах прихильників Єдиної України оголошена загальна мобілізація. Ті ж, хто захопив приміщення ОДА, теж не розходяться, хоча їх стало менше, ніж вдень.

 

//Ольга Тамбієва, «ФАКТИ», ICTV

 
Переглядів: 527 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024