Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всьго: 24
Гостей: 24
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:28
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Листопад » 1 » Хаос в Одесі перевершив вибори-2004
Хаос в Одесі перевершив вибори-2004
21:30

Місцеві вибори 31 жовтня в Одесі за рівнем неорганізованості можна порівняти з президентськими виборами 2004 року, вважає голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

"Хаосу і плутанини було навіть більше, ніж на виборах президента-2004", - підкреслив він.

За словами експерта КВУ, якщо порівнювати з останніми президентськими виборами, то на них не було такої плутанини з бюлетенями і не було зафіксовано фактів, коли на ділянці була відсутня тисячу бюлетенів.

"Розбіжність у бюлетенях, переданих на виборчі ділянки, і кількістю зареєстрованих цими дільничними комісіями виборців кричуще, - підкреслив він. - Наприклад, на виборчих дільницях у Приморському районі міста середнє розбіжність кількості бюлетенів в Одеську облраду і кількості виборців становить від 200 до 300".

"Є навіть ділянку, де не вистачає тисячі бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати за мажоритарною системою до Одеської міськради", - додав експерт.

У порівнянні з виборами минулих років одним з головних правопорушень виборчого процесу цього року в КВУ вважають саме маніпуляції з бюлетенями. "Ніколи ще не спостерігалося такої некомпетентності з боку членів виборчих комісій і ніколи ще так масово не плутали бюлетені, - зазначив Бойко. - І пряма відповідальність за створення таких проблем з бюлетенями лежить, безумовно, на міській територіальній виборчій комісії".

"Доводиться констатувати, що Одеський міськвиборчком допустив цілий ряд процедурних порушень виборчого процесу і створив протягом жовтня безліч скандальних ситуацій. Досить згадати, як грубо була порушена міськвиборчкомом процедура внесення політичних сил у бюлетені по голосуванню за партійні списки до міськради", - підкреслив голова облорганізації КВУ.

Він також нагадав про порушення під час формування складу дільничних комісій: незадовго до півночі 15 жовтня склад їх був більшістю членів комісії формально затверджено, але ознайомитися з цими списками виявилося неможливо - голова ТВК при цьому послався на технічні недоробки. "Резонно поставити запитання: за що ж тоді проголосувало більшість?", - Сказав експерт, припустивши, що і тут позначилася політична диспропорція, яка присутня в складі виборчкомів: "одні політичні сили мають у складі ТВК по два-три людини, інші - за одному, і то не у всіх комісіях ".

Третім скандальним фактом став зрив встановлених законом термінів прийому-передачі з друкарні виборчих бюлетенів: замість 21 жовтня вони були передані майже з тижневим запізненням.

"Нарешті, в чотирьох, Окружним апеляційним судом Одеської області визнані незаконними рішення міськвиборчкому про відмову реєстрації двох політсил", - констатував він.

"За сукупністю явищ, а саме - за нечесних прийомів політичної боротьби, зловживання адміністративним ресурсом, а також різних порушень з боку територіальних комісій - місцеві вибори-2010 в Одесі не тільки не наблизили одеситів до міжнародних стандартів виборчого процесу, а навпаки - віддали. Єдина надія на те, що трохи поправить ситуацію голосування та чесність підрахунку бюлетенів ", - підсумував голова Одеського облКВУ.

Джерело:
УНІАН

Переглядів: 546 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024