Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 11
Гостей: 11
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 08:45
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Травень » 21 » Кандидати в мери столиці: ідеальний міський голова
Кандидати в мери столиці: ідеальний міський голова
01:29

П'ятеро кандидатів розповіли нам, кого зі своїх потенційних колег вони поважають і ким захоплюються

Вибори мера Києва відбудуться цієї неділі, 25 травня. Ми поцікавилися у кандидатів на пост столичного градоначальника, мерів яких міст вони вважають гідними поваги і у кого могли б перейняти досвід.

Колишні столичні градоначальники Олександр Омельченко та Іван Салій вважають, що кращі мери працюють в Україні. «Міські голови Львова та Харкова - Андрій Садовий та Геннадій Кернес - багато зробили для розвитку своїх міст і виросли до політичних фігур загальноукраїнського масштабу», - зазначив Салій. А Олександр Олександрович серед кращих відзначив мерів Кривого Рогу, Вінниці та Чернівців - Юрія Вілкула, Володимира Гройсмана та Миколу Федорука відповідно.

Хороші градоначальники були і в столиці, вважає Іван Салій. «Є мери, які входять в історію міста своїми рішеннями в доленосні періоди для Києва: Олексій Давидов (1947-1963 рр.) - відновленням Хрещатика й під час Куренівської трагедії, Володимир Гусєв (1968-1979 рр.) - не допустив будівництва обкому партії на фундаментах Михайлівського Золотоверхого і не допустив знесення філармонії», - розповів про попередників екс-глава Києва.

Варті уваги і мери маленьких українських міст, вважає Олександр Омельченко, похвалив за хазяйновитість Олександра Левченка з Обухова та Анатолія Федорука з Бучі. Серед фаворитів Івана Салія - міський голова Коростеня Володимир Москаленко, який заснував у місті свято дерунів.

У свою чергу, молоде покоління київських політиків більше орієнтується на зарубіжний досвід. Так, зразковим мером для Лесі Оробець є екс-глава Нью-Йорка Майкл Блумберг (2002-2013 рр.). «Він зміг перетворити Нью-Йорк в діловий центр світу, і при цьому залишити місто привабливим і придатним для життя. Але головне, що зробив Блумберг для міста і його жителів - прищепив любов до здорового способу життя, що позитивно позначилося на тривалості життя ньюйоркців, - говорить кандидат в мери. - Ще поважаю мера Лондона Бориса Джонсона за те, що облаштував місто велодоріжками та пунктами прокату велосипедів і сам користується цим видом транспорту».

Дарта Вейдера вразила робота його американського «колеги». «Я дуже задоволений роботою Термінатора в той час, коли він займав посаду губернатора Каліфорнії. На такій відповідальній посаді він продемонстрував сталеву витримку і залізні нерви. Та й не вбив жодного опонента за всю каденцію. Люди вже давно хочуть бачити біля керма роботів. Тому я тут», - каже Вейдер.

Тим часом, на думку Андрія Іллєнка, майбутньому меру столиці не варто копіювати інших градоначальників. «Київ - це унікальне місто з унікальними людьми і долею. Нам не потрібно копіювати нікого - у нас свій шлях. Вивчати іноземний досвід корисно, але робити треба все по-своєму: у нас попереду багато роботи, місто за останні роки опинилось у важкому стані», - говорить він.

Джерело: "Сегодня"

Категорія: Вибори мера Києва | Переглядів: 358 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024