Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всьго: 34
Гостей: 34
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:35
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Кабмін розпочав виконувати наші вимоги про соціальний захист переселенців, — Королевська
Кабмін розпочав виконувати наші вимоги про соціальний захист переселенців, — Королевська
18:36

Завдяки наполегливим діям "Опозиційного блоку", роботі громадських діячів та волонтерів, Кабінет Міністрів, хоч і з істотним запізненням, але взявся за вирішення питань 900 тис. змушених переселенців.

 

Так, Наталія Королевська прокоментувала останні рішення КМУ, що стосуються створення єдиної бази переселенців і виплат їм компенсацій за оренду житла.

"Кабмін прислухався до наших порад і вимог і взявся за вирішення проблем переселенців. Правда, зробили вони це з запізненням на півроку, а сотні тисяч сімей ще не один місяць будуть змушені чекати, поки запрацюють запропоновані механізми", — сказала один з лідерів "Опозиційного блоку".

Наталія Королевська зазначила, що створювати єдину базу переселенців потрібно було ще на початку березня, коли українці почали масово виїжджати з Криму. І те, що такої бази досі немає — це злочин проти 900 тис. наших співгромадян, які змушено покинули свої будинки.

"Що значить, база створюється, щоб отримати достовірну інформацію? Невже раніше вона була не потрібна? Невже весь цей час нікого не цікавило, скільки людей залишилося без даху над головою, якої саме допомоги вони потребують і де люди перезимують?", —сказала вона.

Також Наталія Королевська підкреслила, що запропоновані Кабміном суми компенсацій за оренду житла не відповідають ринковим реаліям, а введені обмеження не дозволять десяткам тисяч сімей претендувати навіть на ці виплати. Стосуються обмеження тих переселенців, у кого в банку в зоні АТО залишився депозит або колись у мирний час на сім'ю було дві машини.

"Ці люди, як і тисячі інших, втекли з рідних міст, взявши тільки найнеобхідніше. Тепер вони залишаться навіть без цієї ілюзорної підтримки. Обділеними будуть і багатодітні сім'ї, адже обмеження компенсації — 2400 грн. на сім'ю, незалежно від кількості її членів", — сказала вона.

За словами Наталії Королевської, якщо Кабмін дійсно хоче вирішити питання переселенців, необхідно не "вигадувати велосипед", а скористатися вже напрацьованими пропозиціями активістів і волонтерів.

"Опозиційний блок" також готовий передати всі свої пропозиції, адже попереду зима, і люди гостро потребують швидких, але грамотних рішень.

 
 
 
Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 349 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024