Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 8
Гостей: 8
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 08:43
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Травень » 17 » Як проголосувати на виборах не за місцем реєстрації
Як проголосувати на виборах не за місцем реєстрації
15:45

 

На виборах 25 травня голосувати не за місцем прописки має намір більшу кількість громадян. Тому є багато причин : окупація Криму , тероризм на сході України , робота далеко від місця реєстрації

Як проголосувати на виборах не за місцем реєстрації.
Позачергові вибори президента України викликають великий інтерес у громадян. Так , соціологи прогнозують , що на цих виборах явка буде не нижче , ніж на останніх президентських у 2010 році ( 66,76 %). Однак цього разу не мають можливості проголосувати за місцем реєстрації буде ще більше. Для того , щоб отримати дозвіл взяти участь у волевиявленні на іншій ділянці , виборцям доведеться пройти певну процедуру , пише "Дело".

Вибори мера Києва : гонка без конкуренції

Сайт Державного реєстру виборців опублікував роз'яснювальну інформацію про те , як голосувати при тимчасову зміну виборчої дільниці. Там можна знайти відповіді на найбільш актуальні питання , що цікавлять зараз громадян , які не мають можливості висловити своє волевиявлення вдома.

Кожен виборець має право проголосувати на майбутніх виборах президента України незалежно від свого місцезнаходження , змінивши свою ділянку . Для цього слід звернутися до відділу ведення державного реєстру виборців. Не варто забувати , що крайній термін подачі документів для зміни місця голосування - п'ять днів до виборів. Тобто , 19 травня - останній день для отримання дозволу. Чи продовжать роботу реєстри виборців у вихідні 17 і 18 травня , поки невідомо. Однак , як повідомило джерело в ЦВК , таке рішення може бути прийнято найближчим часом .

" З даним питанням зволікати не варто . Для отримання свідоцтва в Києві мені довелося витратити 1 день на підготовку всіх паперів і 5 годин простояти в черзі , щоб подати свою заяву " , - розповідає один з бажаючих проголосувати за місцем роботи. Але це того варто, вважає він.

При цьому для того , щоб максимально спростити собі процедуру і мінімізувати витрати часу , слід підготуватися.

Після великого напливу охочих голосувати не за місцем реєстрації було прийнято рішення видавати свідоцтва в будь-якому відділі ведення державного реєстру виборців. " Тепер не обов'язково приходити до держреєстру виборців за місцем проживання або роботи , а можна вибрати будь-яке відділення , де менше черг " , - розповіли в Шевченківській РДА м. Києва .

При собі виборець повинен мати паспорт ( або тимчасове посвідчення громадянина України ) і мотиваційний документ , який послужить причиною зміни місця голосування (копію та оригінал для її підтвердження ) . До таких документів можна віднести: довідку з місця роботи або місця навчання , довідку про відрядження , договір оренди житла , документ на право власності на житло , запрошення на участь у різних заходах.

У відділі ведення державного реєстру виборців потрібно буде заповнити заяву. У ньому можна вказати ділянку, на якій хочете голосувати. Після цього вас перевірять по загальній базі і видадуть посвідчення , яке дасть можливість проголосувати на виборах.

Приклад заяви

Не варто забувати , що заява подається лише особисто , а в разі другого туру виборів потрібно звертатися до Держреєстру з новою заявою , проходячи ту ж процедуру , що і раніше.

Попередньо варто перевірити наявність свого імені у списках. Це можна здійснити за допомогою окремого сервісу. Якщо ж вам прийшло запрошення за місцем проживання , то цю процедуру можна не проходити . А от якщо вашого імені там не виявлено , доведеться пройти реєстрацію , але вже за місцем прописки.

Як дізналися в Delo.UA , це найскладніше питання . За відсутності в списках необхідно особисто звертатися до держреєстру за місцем проживання. В іншому випадку взяти участь у виборах вам не вдасться. "Мені дуже шкода , але якщо ви спеціально не приїдете до нас і особисто не напишете заяву , то проголосувати в Києві не зможете " , - розповіли журналісту в Краматорському ГРІ . При цьому не уточнивши , яким чином можна пройти цю процедуру в "гарячих" точках на сході України .

"Жителі ж Донецької та Луганської областей голосуватимуть без спеціальних умов. Виняток становитимуть тільки жителі Слов'янська , для яких організовують пересувні ділянки " , - йдеться в заяві ЦВК.

Для жителів Криму влади організували найбільш просту процедуру : для них реєстрація в паспорті замінює мотиваційний документ. З паспортом потрібно звернутися до відділу ведення державного реєстру виборців в будь-якому місці на материковій Україні , де їх внесуть списки .

Співробітники міліції , в свою чергу , зможуть взяти участь у голосуванні безпосередньо за місцем несення служби.

За інформацією МВС , для того , щоб змінити місце голосування , працівникам міліції , які будуть залучені до охорони громадського порядку в день виборів і будуть нести службу поза місцем реєстрації , необхідно до 19 травня цього року (включно) звернутися у відділ Державного реєстру виборців за місцем реєстрації та заповнити бланк заяви про зміну місця голосування .

При собі працівник міліції повинен мати паспорт громадянина України та посвідчення про відрядження . Інформація про особистості працівника міліції , який подав заяву про зміну місця голосування , буде перенесена до списку виборців за місцем несення ним служби .

Вже 25 травня проголосувати на чужій ділянці або ж внести себе в списки буде неможливо. Так що громадянам, які бажають проголосувати , варто поспішити .

Переглядів: 491 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024