Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 6
Гостей: 6
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 07:34
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Жовтень » 30 » Як підготувати списки голосуючих на дому
Як підготувати списки голосуючих на дому
14:04

Практично на кожній дільниці будуть голосують на дому - громадяни, які не можуть за станом здоров'я або в силу похилого віку самі прийти на дільницю і проголосувати. Варто відзначити, що таких виборців, можливо, доведеться організувати голосування не тільки вдома. Вони можуть побажати голосувати в лікарні або в іншому місці.

Згідно зі ст. 70 Закону такий виборець має право звернутися в НВК з письмовою заявою про надання йому можливості проголосувати за межами приміщення для голосування. Власноручно підписана виборцем заява із зазначенням місця перебування може бути подано в НВК особисто або через представників. Може бути таке, що виборцю нікого надіслати на ділянку принести заяву. Логічно, що, якщо людина не може прийти на дільницю за станом здоров'я, то й принести заяву він сам, на жаль теж не може. Тому такий виборець має право просто зателефонувати на дільницю і попросити, щоб за заявою до нього прийшли члени комісії. У цьому випадку необхідно так і зробити. Заява виборця про бажання голосувати за межами приміщення для голосування реєструється дільничною виборчою комісією в окремому журналі, де зазначаються день і час її надходження, ПІБ, адресу місця проживання (місце перебування) виборця. Також члени УВК зобов'язані організувати голосування на дому тим, навпроти прізвища яких у списку виборців спочатку вже проставлено відмітка "НСП" (не здатний самостійно пересуватися).

На підставі заяв, а також приміток у списку виборців про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія на своєму засіданні в останню суботу перед днем виборів виготовляє витяг із списку виборців. При цьому у загальному списку виборців замість підпису виборця робиться запис "Голосує за місцем перебування". У витяг зі списку виборців також включаються виборці, щодо яких у списку виборців стоїть відмітка про постійну нездатність самостійно пересуватися, якщо такий виборець до 12 години останньої суботи перед днем виборів письмово не повідомить відповідну дільничну виборчу комісію про бажання голосувати в приміщенні для голосування .

Джерело: sug

Переглядів: 810 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024