Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всьго: 13
Гостей: 13
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Понеділок, 24.06.2024, 15:25
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Лютий » 28 » Інавгурація Януковича: що залишилося за кадром [ФОТО + ВІДЕО]
Інавгурація Януковича: що залишилося за кадром [ФОТО + ВІДЕО]
13:49


                   Новий президент присягнув        Митрополит Володимир подарував президенту
на Пересопницьке Євангеліє.     візантійський перстень XI століття.

Патріарх Кирило молився по-українськи

Сестри милосердя в чернечих одязі, священики в рясах і по-святковому виряджених мирської люд з шостої години ранку штурмували маршрутки, що йдуть у напрямку Києво-Печерської лаври. На зупинці біля станції метро «Арсенальна» люди вставали в кінець довжелезну чергу, але ні штовханини, ні сварки не було. Богомольні бабусі терпляче, а деякі і з благословення сходили на сходинки рейсових автобусів, які зупинялися біля центральних воріт Лаври. 

Уздовж узбіч дороги, по якій повинні були проїхати патріарх і Віктор Янукович, частоколом стояло міліцейське оточення. А в самій Лаврі не було де яблуку впасти. Народ хвилювався: приїде новообраний президент чи ні? За чутками, Віктор Янукович міг і не з'явитися, а джерела «КП» в оточенні президента підтверджували цю інформацію.

Першим на очі публіки під спалахи фотокамер і штовханину присутніх журналістів вийшов з вівтаря патріарх Кирило. Святійшого довелося простояти кілька хвилин - Янукович з'явився на початку десятого. Підтягнутий, в чорному костюмі, білій сорочці і бордовій краватці, президент швидким кроком пройшов по червоній доріжці і привітав духовенство. Розпочався молебень.

- Нехай Господь благословить вас на входження у владу, - після молебню патріарх звернувся до новообраного президента України, - Дай бог, щоб ваші діяння прямували на те, щоб процвітала Україна, зберігайте її.

Патріарх Кирило зачитав кілька рядків українською мовою з «Молитви за Україну» і подарував Віктору Януковичу образ Спасителя.

- Я дуже дякую вам за цю молитву, - вклонився Янукович. - З надією дивлюся в майбутнє і сподіваюся, що нам вистачить сил подолати всі труднощі.

Після цього митрополит Київський і всієї України Володимир подарував Януковичу перстень, виготовлений у Візантії в XI столітті і належав сина Ярослава Мудрого, - як символ спадкоємності влади від князів Київської Русі Володимира та Ярослава.

Перед публікою, що зібралася біля храму, президент так і не з'явився. За інформацією «КП», Янукович вийшов через чорний хід.

З приходом нового президента деякі заборони та обмеження, прийняті його попередником, були скасовані. Змінюються і пріоритети влади: під час молебню неподалік від Віктора Януковича стояв відомий ворог «помаранчевої» влади і персона нон-грата в Україні з 2006 року, депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін і його колега Сергій Марков.

Депутати Тимошенко в Раду не прийшли

Проїхати по центру Києва вчора вранці було досить складно - кілька важливих вулиць, що впливають на рух транспорту, перекрили через проїзду іноземних делегацій. Тому депутати Верховної Ради, запрошені на інавгурацію, почали з'їжджатися на урочисте засідання парламенту задовго до його початку. Вже о пів на десяту більша частина сесійної зали була заповнена гостями: привітати Януковича прийшли головні українські «силові» чиновники - голова СБУ і Генпрокуратури, голова Центрвиборчкому. У першому ряду нудьгував голова Держдуми Росії Борис Гризлов, а через кілька крісел від нього розташувався на приставний стільчику голова Європарламенту Єжи Бузек. Раптом у залі з'явився керівник Конституційного суду Андрій Стрижак: депутати почали шумно його вітати, а регіонал Нестор Шуфрич радісно обійняти його і сфотографувався на пам'ять.

Частина місць у залі була порожньою - на засідання не прийшла фракція Блоку Юлії Тимошенко.

Зате балкони, підняті на п'ять-шість метрів над кріслами депутатів, були набиті битком. Там розташувалися іноземні делегації, голови центральних судів України, дипломати. На тлі їх строгих чорних костюмів яскравою плямою виділялися національні вишиванки і строкаті стрічки: частина балкона зайняв Національний заслужений академічний український хор ім. Григорія Верьовки - співакам належало виконати урочистий гімн «Боже, Україну храни!» Після складання присяги президентом.

З нагоди інавгурації невелику площу перед будівлею Ради прикрасили в жовто-сині кольори. Всередині будівлі робітники ще день тому розстелили червону килимову доріжку - від центрального входу до дверей до сесійної зали парламенту. З боків доріжки витягнулися солдати почесної варти.

У самому кінці «інавгураційного» маршруту, була трибуна для виступів, за якої розташовувався прапор України. На самій трибуні протоколіст розмістили значний те Конституції України та духовну українську святиню - Пересопницьке Євангеліє.

После присяги новоизбранный президент принял командование Вооруженными силами Украины.

Після присяги новообраний президент прийняв командування Збройними силами України.

Новий глава держави запізнився на 5 хвилин

З усіх колишніх президентів України в урочистому засіданні брав участь тільки Леонід Кучма: за десять хвилин до початку він зайняв місце в одній із лож у сесійній залі. Прийшла в Раду і дружина новообраного глави держави Людмила. Весь час, поки Віктор Федорович виголошував інавгураційну мова, перша леді посміхалась і кивала головою. А поруч з Людмилою Янукович сидів 9-річний онук нового президента - Віктор.

Сам Віктор Янукович трохи затримався на молебні в Києво-Печерській лаврі і приїхав на 5 хвилин пізніше. Новообраний президент рішучим кроком попрямував до трибуни. Прослухавши гімн України, Віктор Федорович приступив до зачитування тексту присяги на вірність народу України.

Коли Янукович закінчив вимовляти знамениті 58 слів, депутати від фракції Партії регіонів знову влаштували овацію.

- Країна перебуває у складній ситуації, - сказав Янукович у своїй інавгураційній промові. - Держава можна швидко вивести на шлях прискореного економічного розвитку. Я знаю, що і як слід зробити. У першу чергу - відновити систему державного управління. Реформування системи влади і в першу чергу Кабінету міністрів. Я закликаю Верховну Раду підтримати мої зусилля.

Наступний пункт марштрута - Секретарат президента. «Мерседес» з Віктором Януковичем, прикрашений зменшеними копіями президентського штандарта і національного прапора, підрулив до початку килимової доріжки, прокладеною повз стрій солдатів. Президенту допомогли вийти з машини, і, оглянувши молодців, що стискають зброю і видихали пару в сирої київське повітря, Янукович звів догори голову, наче схвалюючи солдат: «Молодці!» Прийнявши рапорту від начальників всіх родів українських військ і особисто від командувача президентським полком, Янукович прийняв командування Збройними силами України. Після підійшов до мікрофона:

- Вітаю українських вояків!

Фотогалерея:

Янукович став президентом

- Здоров ... бажаємо ... товар ... презид ... України! - Бадьоро відповіли солдати, стукнув каблуками. За командою солдати почесної варти винесли Державний прапор України і штандарт президента і дали їх на обидва Флагштоки. Під Гімн України і салют із десяти залпів обидва прапора злетіли вгору, символізуючи тим самим закінчення процедури інавгурації.

Після цього Янукович відправився до будівлі Секретаріату президента: приймати робочий кабінет у свого попередника - Віктора Ющенка.

- Це необхідно зробити за процедурою, - пояснив «Комсомолці» давній соратник Януковича, а нині - керівник українських профспілок Валерій Хара. - У самому ж кабінеті він що-небудь міняти поки не буде і меблі виносити теж не збирається. У нього навіть гадки не мав про те, щоб робити там ремонт: сьогодні потрібно працювати.

Працювати президент Янукович почав одразу, як тільки зайшов в новий робочий кабінет. Потиснувши руки, два Віктори - Ющенко і Янукович - присіли по різні краю столу (Янукович при цьому вів себе по-господарськи, розвалившись в кріслі, а екс-президент Ющенко немов би сидів у гостях. - Прим. Авт.). Тут же стало видно, що обидва політики надягли ... однакові краватки червоного кольору.

А В ЦЕЙ ЧАС

Зарплата президента стала менше наполовину

Одне з перших рішень на посаді президента - Віктор Янукович скоротив власну зарплату на 50%. За словами його соратниці Ганни Герман, він також розпорядився скоротити постачання співробітників своєї адміністрації.

У той же час Ганна Герман повідомила пресі і нові подробиці щодо дружини Віктора Януковича, що з учорашнього дня стала першою леді України.

- Вона буде мати в адміністрації президента свій офіс - офіс перша леді, і там, де буде вимагати протокол, вона буде присутній, - підкреслила депутат.
.

Більше подробиць:

День инаугурации: Янукович издал свой первый указ

ЯнуковДень інавгурації: Янукович видав свій перший указ [вiдео + фото]








Переглядів: 817 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.7/6 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024