Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всьго: 4
Гостей: 4
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 08:07
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Листопад » 11 » Головне за день: ЄС думає про нові санкції, Янукович в'їзний до ЄС
Головне за день: ЄС думає про нові санкції, Янукович в'їзний до ЄС
22:35

Кемерон повідомить Путіна про холодну війну, російська прокуратура визнала Сенцова українцем , з полону звільнено 4 військових

 

Гривня так ще не падала

Курс долара на міжбанку о 15:15 виріс у продажу на 32 копійки — до 16,22 грн/дол, а євро подолав позначку в 20 грн.

За даними компанії "Укрділінг", торги по долару проходять в діапазоні 15,8700-16,2200 грн/дол, євро 19,7216-20,1549 грн/євро, російський рубль 0,3397-0,3476 грн/рубль.

Відкрився долар на рівні 15,3000-15,7500 грн/дол.

Готівковий курс долара до гривні на сьогодні у продажу виріс на 33 копійки — до 15,35 грн/дол, в покупці виріс на 34 копійки - 14,71 грн/дол.

Водночас НБУ понизив курс гривні до історичного мінімуму — 15,77 за долар.

Війна продовжується 

За даними координатора “Інформаційного опору” Дмитра Тимчуку, протягом останньої доби російсько-терористичні війська більше 30 разів обстріляли позиції сил АТО.

"Особлива активність противника відзначається на Дебальцевському, Луганському та Донецькому напрямках - відповідно 12, 9 і 8 вогневих ударів", - зазначив він.

“Зокрема, обстановка в зоні АТО продовжує залишатися найбільш напруженою в районі населених пунктів Дебальцеве (6 обстрілів), Кримське (4 обстріли), Золоте, Березове (по 3 обстріли), Чорнухине, аеропорт міста Донецька, Станиця Луганська (по 2 обстріли)”, - додав експерт

Разом з тим, за даними Інформцентру РНБО, протягом минулої доби внаслідок бойових зіткнень з терористами та військами РФ загинуло п'ятеро українських військових, десятеро зазнали поранень.

Внаслідок бойових зіткнень та обстрілів за минулу добу ми втратили 5 українських військових, ще 10 отримали поранення, — сказав речник РНБО Андрій Лисенко.

 

Також Лисенко озвучив загальне число загиблих в рамках проведення АТО станом на 11 жовтня.

За офіційними даними станом на 11 жовтня загальна кількість загиблих українських військових за весь час проведення Антитерористичної операції становить 1052 особи.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко повідомив, що серед звільнених у вівторок полонених 2 добровольців, один нацгвардієць і один солдат Збройних Сил України.

 

Звільнено з полону 4 поранених військовослужбовців в Луганську: 2 з "Айдар",один з 24-ої танкової бригади,один з Нацгвардії. Слава Україні!

— Петро Порошенко (@poroshenko) November 11, 2014

 

"Звільнено з полону 4 поранених військовослужбовців в Луганську: 2 з "Айдару", один з 24-ї танкової бригади, один з Національної гвардії. Слава Україні!", — написав глава держави на своїй сторінці в Твіттері.

Увечері прес-служба АТО поінформувала, що протягом сьогоднішнього дня бойовики тридцять разів обстріляли позиції українських військових. В результаті четверо наших бійців отримали поранення.

"Найскладніша ситуація в районі траси Бахмутка. Наші підрозділи, що дислокуються поблизу населених пунктів Кримське, Гірське, Кряківка, Сокольники, Трьохізбенка неодноразово обстріляно з мінометів та РСЗВ БМ-21 "Град", — інформує прес-центр.

Також повідомляється, що бойовики чотири рази відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по захисниках донецького аеропорту, артилерією та мінометами накривали наші позиції поблизу Авдіївки, стріляли по українських військових, які несуть службу в районі населених пунктів Дебальцеве, Нікішине, Чорнухине, Зайцеве.

Крім того, під мінометний обстріл потрапили наші військові в районі Заможного. Внаслідок обстрілів четверо українських солдат отримали поранення.

Росіяни визнали, що Сенцов — українець

Генеральна прокуратура Російської Федерації визнала підозрюваних у тероризмі проти Росії українців Олега Сенцова, Олексія Чірнія, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка громадянами України.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури РФ на звернення народного депутата України 7-го скликання Олександра Бригинця.

Головним у цій відповіді є факт визнання Російською Федерацією наших хлопців громадянами України, маю надію, що це якось допоможе їхнім адвокатам повернути справу на користь затриманих. У всьому іншому Генеральна прокуратура фактично не розглянула і не відповіла на мої питання по суті, - зазначив він.

 

Бригинець також звертався до Генпрокуратури РФ із вимогою надати інформацію щодо стану здоров’я та місця перебування Сенцова О. Г., Чірнія О. В., Афанасьєва Г. С. та Кольченка О. О.; надати повну інформацію про те, хто ще з громадян України та на яких підставах був затриманий, починаючи з січня 2014 року, та утримується в пенітенціарних закладах Російської Федерації.

ЄС подумає про нові санкції проти Росії

Міністри закордонних справ країн ЄС у наступний понеділок обговорять можливість розширення санкцій проти Росії і подальшу підтримку України.

Наступного тижня у нас буде міністерська зустріч у Брюсселі, на якій будуть обговорювати не тільки питання про посилення санкцій, але й більшою мірою, як підтримати Україну в ці важкі часи,— заявила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

Вона також зазначила, що останні повідомлення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні про конвої у контрольованих сепаратистами регіонах із значною кількістю важкого озброєння, танків і військових без розпізнавальних знаків викликають велике занепокоєння подальшим розвитком ситуації.

Разом з тим, Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон підтримав посилення санкцій проти Росії у випадку подальшої дестабілізації ситуації в Україні.

 

За його словами, "дії Росії становлять загрозу для решти Європи", але ще не пізно запобігти новій холодній війні. Прем’єр зазначив, що Великобританія не бажає нової холодної війни з Росією, але підтримає посилення санкцій, якщо Москва не припинить дестабілізувати ситуацію в Україні.

Кемерон зауважив, що скаже президенту Росії Володимиру Путіну про неминучість холодної війни під час саміту "великої двадцятки" (G20) в австралійському Брісбені. Як відомо, Путін прибуде в Австралію на саміт "Великої двадцятки", який проходитиме 15-16 листопада.

Янукович і команда мають право їздити по ЄС

Колишній президент України Віктор Янукович та найближче оточення не мають заборони на в’їзд до країн Євросоюзу.

Про це в коментарі "Європейській правді" заявив поінформований посадовець зі структур ЄС.

"В Євросоюзі є два різних типи санкційних списків. Ті особи, чиї дії призвели до загрози територіальної цілісності та суверенітету України, підпадають під заборону в’їзду до ЄС та арешт активів", - пояснив співрозмовник.

"Інша група – це ті, хто підозрюється у фінансових махінаціях, привласненні бюджетних коштів та їх виводі за межі України. Щодо цих людей застосовано лише арешт активів", - додав дипломат.

В групі тих, щодо кого не накладено санкції – всі колишні найвищі посадовці, які підпали під "першу хвилю" санкцій ЄС.

Наразі заборона в’їзду до Євросоюзу не застосовується до 18 осіб, які, водночас, перебувають під "майновими" санкціями ЄС.

Видання наводить їх перелік:

-        Екс-президент Віктор Янукович, його сини Віктор та Олександр

-       екс-прем’єр Микола Азаров та його син Олексій

-        екс-глава МВС Віталій Захарченко

-        екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем

-        екс-глава СБУ Олександр Якименко

-        екс-глава АП Андрій Клюєв та його брат Сергій

-        екс-заступник згави АП Андрій Портнов

-        екс-радник президента Ігор Калінін

-        колишні члени уряду Олена Лукаш, Віктор Ратушняк, Дмитро Табачник, Раїса Богатирьова

-        бізнесмен Сергій Курченко

"Всі названі особи мають право в’їзду до ЄС, але ті з них, хто перебувають у розшуку інтерполу, будуть арештовані після перетину кордону", додав дипломат.

Співрозмовник не виключив, що з часом щодо названих осіб буде введено також санкцію у вигляді заборони в’їзду. Дискусія щодо цього зараз ведеться між країнами-членами та інституціями ЄС.

Про погоду

11 листопада в Україні передбачається зниження температури повітря. Вдень очікується +5 +10 градусів, у західних областях та на півдні протягом дня ще буде тепло, +10 +17 градусів.

Як повідомляє Opogode.ua, переважатиме суха повітряна маса, істотних опадів не передбачається. Місцями очікується туман.

У західній частині передбачається суха погода, місцями тумани. Температура повітря вночі 4 -10 градусів тепла, вдень +10 +17 градусів.

У північних областях – без опадів. Температура повітря вночі 0 -6 градусів тепла, вдень +5 +10  градусів.

У центральних областях опадів не очікується. Температура повітря вночі 3 -9 тепла, вдень +5 +11 градусів.

На сході України очікується суха погода. Температура повітря вночі 0 -5 градусів тепла, вдень +4 +9 градусів.

У південній частині переважатиме суха погода. Температура повітря вночі +5 +10, вдень +10 +16 градусів.

У Києві 11 листопада - без опадів. Температура повітря вночі 0 +3, вдень +7 +9 градусів.

Вітер в Україні очікується південно-східний, 5-12 м/с.

 
Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 249 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024