Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 03:13
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2011 » Липень » 10 » До парламенту можуть пройти чотири опозиційні партії
До парламенту можуть пройти чотири опозиційні партії
08:16


В опозиції є як мінімум чотири політичні сили, які мають шанси потрапити до парламенту. Таку думку висловив Директор Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко.
"В опозиційному таборі є як мінімум чотири політичні сили, які мають шанси потрапити в парламент:" Батьківщина "Тимошенко," Фронт змін "," Свобода "і навіть" Блок Кличка ". Є й інші, у кого шансів на проходження практично немає, але які будуть висувати своїх кандидатів по мажоритарних округах і одноосібно боротися за депутатський мандат. Кожен хоче бути лідером і провести своїх депутатів до парламенту. Тому єдиного лідера опозиції не може бути ", - вважає він.
А от у глави політради "Нашої України" Валентина Наливайченка, який закликає опозиційні сили до об'єднання, на думку політолога, поки немає шансів не те що на роль головного опозиціонера, а й на роль міцного середнячка. "Це навіть не його вина - він перспективний політик з непоганим потенціалом, але він ще повинен стати реальним лідерів у себе в" Нашій Україні ", - зазначає Фесенко.
На його думку, що єдина форма співпраці, яка на даний момент доступна опозиції - це якась кооперація при формуванні виборчих комісій та координація дій при контролі за виборчих процесом, що дозволить знизити ймовірність фальсифікацій.
"Може ще буде спроба домовитися про висунення кандидатів на мажоритарних округах. Але це буде непросто, тому що навіть найближчі союзники - БЮТ і" Народна самооборона "не змогли домовитися на місцевих виборах - перешкодили амбіції та особисті інтереси місцевих керівників. Думаю, така ж історія буде і зараз, хоча не виключено, що в окремих мажоритарних округах вони все ж домовляться, щоб не конкурувати один з одним ", - припускає Фесенко.
За словами політолога, якщо буде прийнятий законопроект, підготовлений Олександром Лавриновичем, який забороняє участь у парламентських виборах блокових об'єднань, то усувається основна форма об'єднання опозиційних сил, і питання подолання прохідного бар'єру для багатьох партій стає дуже гострим.
"Це стосується і" Нашої України ", і молодших союзників БЮТ, і багатьох інших дрібних партій, для яких п'ятивідсотковий прохідний бар'єр при забороні політичних блоків стає просто непереборним", - підкреслює Фесенко.
Нагадаємо, у четвер, 30 червня, глава політради партії "Наша України" Валентин Наливайченко повідомив, що його сила збирається організувати зустріч опозиційних сил для обговорення координації дій із захисту чесних виборів.
"Більше місяця тому" Наша Україна "заявила про такий намір, звертаючись до інших опозиційним політичним, а також громадським силам. Переконаний, що необхідність такої координації та співпраці розуміють і поділяють всі" - заявив Наливайченко.
За його словами, зараз треба зробити все можливе, щоб демократичні сили стали разом на захист чесних виборів.

джерело ubr.ua
Переглядів: 490 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024