Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всьго: 25
Гостей: 25
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:52
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2014 » Жовтень » 29 » Чим відрізняються коаліційні угоди Яценюка і Порошенка (фото)
Чим відрізняються коаліційні угоди Яценюка і Порошенка (фото)
20:14

"Сегодня" порівняла прем'єрський і президентський проекти коаліційної угоди

Галерея (5 фото)

 

Сьогодні і президент і прем'єр оприлюднили свої варіанти коаліційної угоди. Причому після того, як вранці проект від Порошенка офіційно оприлюднили на сайті президентської партії "Солідарність", прем'єр відклав засідання Кабміну і провів прес-конференцію, присвячену своїм ініціативам по створенню коаліції і формуванні нового Кабміну. Під час прес-конференції журналісти змогли ознайомитися з прем'єрськими пропозиціями коаліційної угоди і порівняти їх з ініціативами президента.

В документі, підготовленому командою Петра Порошенка, – 48 сторінок, а в прем'єрській угоді всього 5 сторінок.

В основі коаліційної угоди Арсенія Яценюка – Угода про асоціацію України і Євросоюзу, а головне завдання коаліції – діяти по Нацпрограмі імплементації Угоди з ЄС. У своєму варіанті коаліційної угоди президент бере за основу свою стратегію реформ "Україна-2020". Головна мета документа – провести за 6 років всі необхідні реформи, щоб вже в 2020 подати заявку на членство в ЄС.

Все ж, на думку експертів, головна відмінність президентського варіанту коаліційної угоди від прем'єрської – бажання Петра Порошенка закріпити за собою якомога більше контролюючих повноважень. Приміром, президент пропонує створити в Кабміні нову посаду – першого віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

"Це працевлаштування когось? У нас тепер буде декілька перших віце-прем'єр-міністрів з різних напрямків діяльності. Це таке скорочення і отптимізація. Хоча, яке відношення має президент до формування уряду?", – Коментує ініціативу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Крім того, в президентському проекті прописані додаткові умови для розпуску коаліції і відходу у відставку всього складу Кабміну (додаткові умови до тих, що є в Конституції-2004). Так проектом коаліційної угоди пропонується відправляти Кабмін у відставку в разі невиконання коаліційної угоди. А ось коаліція може припинити своє існування, якщо внесений Кабміном закон не прийнятий Радою, або ж не включений до порядку денного.

Також в президентському варіанті угоди є норма, за якою створюються Національна комісія з питань державної служби України, Національної комісії з питань транспорту України та Національної комісії з регулювання лікарських засобів. Формування складу цих служб пропонується закріпити за президентом.

Детальний аналіз коаліційних угод читайте завтра в газеті "Сегодня" та на сайті "Сегодня.ua".

Джерело: "Сегодня"

 

Категорія: Вибори до Ради 2014 | Переглядів: 441 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024