Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика


Онлайн всьго: 2
Гостей: 2
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 01:37
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Квітень » 28 » Битва за Севастополь: в Раді ратифікація пройшла під бій яєць і дим від шашок
Битва за Севастополь: в Раді ратифікація пройшла під бій яєць і дим від шашок
23:58


Чорноморський флот Росії залишається в Севастополі. Як мінімум до 2042 року. Угода, підписана минулого тижня президентами двох країн, у вівторок ратифікували російська Держдума і українська Верховна рада. Сталося це, як і домовлялися, синхронно. Але виглядало по-різному. Опозиція у Верховній раді спробувала зірвати ратифікацію атакою на спікера. А коли вона захлинулася, в хід пішли димові шашки. З'явилася навіть жарт - українська опозиція влаштувала торжество «димократіі».

Багато побачила Верховна рада, але цей день точно залишиться в історії українського парламентаризму: самої непарламентської сторінкою. 

«Помаранчева» опозиція відразу вирішує накрити більшість. Величезне жовто-блакитний полотнище на місцях тих, хто увійшов до нової коаліції: їм намагаються перекрити підходи до терміналів для голосування. Деякі депутати потім розповіли, що навіть прорізи для депутатських карток заклеїли.

Для «помаранчевих» це - остання спроба зірвати ратифікацію історичних харківських домовленостей. Слова закінчуються швидко. Заготовлених яєць вистачить майже до кінця.

Але й до такого в Раді, виявляється, готові. Спікер Володимир Литвин надійно укритий парасолями. Запасся перед зустріччю з неспокійними депутатами. Під обстрілом намагається привести нових колег до присяги. У них - бойове хрещення.

То тут, то там - локальні сутички. Опозиція рветься до президії. У президії збирають шкаралупу. Чим ближче голосування, тим сильніше напруга. Час розкидати яйця проходить. Настає час для останнього аргументу - димових шашок.

Але це - остання атака опозиції в сесійному залі. Хто саме намагався поставити голосування димову завісу, ще будуть розбиратися. У залі тим часом стає важко дихати, нічого не видно, хто говорить - незрозуміло, але українські депутати пристосовуються швидко. Питання - принципове.

І ось історичний момент. «Помаранчеві» ще намагаються перебудувати ряди, але поразка неминуче. У них немає більшості. Російський флот залишається в Севастополі.

Віктор Янукович, який поставив свій підпис під домовленостями з Росією в Харкові, звістка про їх ратифікацію зустрів у Страсбурзі.

«В українському парламенті не відбулося нічого несподіваного. Якщо деякі з депутатів не дотримуються парламентську етику, в Україні вже до цього, на жаль, звикли, але пора вже з цим кінчати », - заявив український президент.

До моменту ратифікації в ложі - весь уряд. З-під стін парламенту на різні, але знайомі голоси шумить опозиція: поїдемо в регіони піднімати народ. Обіцяють добиватися розпуску Ради. Перемогли вважають втрати. «Ну я простіше відбувся, тому що у деяких людей піджаки згоріли, коли гасили димові шашки, а деякі суцільно були залиті всяким непотребом», - говорить Вадим Колесніченко , Депутат Верховної ради від фракції партії регіонів.

Але витівки опозиції так не залишать. Прем'єр Микола Азаров попереджає на майбутнє: «Якщо хтось спробує діяти з нами мовою сили, він отримає відповідь цілком адекватний і жорсткий того застосуванню сили, яке ми відчуємо. Ще раз підкреслюю, ми будемо твердо захищати закон ».

Слова прем'єра тут же підтверджуються на площі перед парламентом. Рада - в кільці націоналістів. До зали ще намагається прорватися підкріплення - підходять припізнилися. Націоналісти, не ховаючись, викрикують ксенофобські гасла. Але через годину парламент вже в кільці прихильників Віктора Януковича. Люди з біло-блакитними прапорами під час президентської кампанії зробили свій вибір. Сьогодні його довелося підтверджувати.

В цей же час, звичайно, радів і Севастополь - тут 90 відсотків за російський флот. Битву в Раді дивилися навіть у спортивних в барах. З перемогою вийшли вітати один одного на площі.

У кулуари Ради тим часом забирали обстріляний державний прапор. Наступне засідання українського парламенту тепер відбудеться тільки 11 травня. У тому ж складі.

Через півгодини після закриття засідання на площі перед парламентом знову блакитні прапори. Тут святкують подвійну перемогу - Чорноморський флот не тільки залишається в Севастополі, в України тепер є державний бюджет. В диму сесійного залу не відразу і розгледіли друге - принципове - голосування.

Переглядів: 538 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024