Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всьго: 11
Гостей: 11
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Середа, 26.06.2024, 02:19
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2012 » Вересень » 25 » ТОП - 10 українських політтехнологів 2012
ТОП - 10 українських політтехнологів 2012
20:27







Сайт Polittech опублікував рейтинг фахівців, які займаються організацією виборчих і політичний процесів України.

Polittech.org опитав провідних фахівців - журналістів, політологів, соціологів, політтехнологів і в результаті отриманих відповідей склав перший в Україні рейтинг політтехнологів. Напередодні парламентських виборів, такий топ є дійсно актуальним.

Редакція сайту запропонувала власний список фахівців, які брали участь в анонімному анкетуванні. Важливо відзначити, що Polittech.org брав до уваги тільки «чистих» політтехнологів, але також в запропоновані відповіді включив відомих політиків, таких як Віктор Медведчук і Леонід Черновецький, популярних журналістів Сергія Лещенка, Мустафу Найєма, Олену Притулу.

Не називаючи імен, сайт опублікував деякі думки опитаних експертів про особливості українських політтехнологій. Так, частина респондентів зазначила низький рівень впливу вітчизняних політтехнологів на політиків і медіасферу: «їхні спроби працювати в нових медіа викликають сумні посмішки. Щось реально креативити в країні особливо й не треба, достатньо мати адмінресурс, і розбиратися в чорних технологіях віртуалізації масової свідомості ». Деякі вважають, що насправді командним професіоналізмом володіють лише одиниці, більшість працює ж поодинці.

Отже, рейтинг «ТОП-10 українських політтехнологів» від сайту Polittech.org:


1. Олег Медведєв


 Сайт назвав його «головним опозиційним політтехнологом». Починав свою кар'єру в Москві. Cотруднічал з Михайлом Бродським і його партією «Яблуко», з Віктором Ющенком під час його президентської виборчої компанії, потім перейшов на роботу в штаб "Блоку Юлії Тимошенко". Є однією з ключових фігур в організації виборчої кампанії Об'єднаної опозиції. Деякі ЗМІ пов'язують Медведєва з лідером Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком.

2. Сергій Гайдай


 Сам визначає свій вид діяльності як "Соціальний інжиніринг". Власник і директор зі стратегічного планування агентства »Гайдай.Ком». Має тривалий досвід роботи в рекламі, маркетингу і в сфері суспільних комунікацій. Провів десятки виборчих кампаній, в тому числі закордоном. Працював на кампанії Віктора Ющенка (2002 і 2004 рр., в 2010 керував креативної кампанією Ющенка на президентських виборах), керував виборчими кампаніями Анатолія Кінаха (2004 р.), Ірини Хакамади в Санкт-Петербурзі (2003 р), Петра Порошенка, Миколи Катеринчука та інших кандидатів до Верховної Ради.

3. Игорь Шувалов



Російський політтехнолог, довгий час працюючий в Україні. Брав участь у президентській кампанії Леоніда Кучми 1999 року, консультував главу адміністрації Кучми Віктора Медведчука, а також брав участь у передвиборній кампанії Віктора Януковича в 2004 році. Звинувачувався створенні "темників", сам це заперечує. Консультує главу президентської Адміністрації Сергія Льовочкіна, є неформальним «керівником» інформаційної політітікі АП.

4. Юрий Левенец



Директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України. У 1998-2002 рр.. був консультантом Олександра Волкова (у той час - лідера партії «Демократичний Союз»): у 1998 р. керував кампанією О.Волкова проти М.Рудьковського в Чернігівській області. Один з політтехнологів штабу Леоніда Кучми на президентських виборах 1999 року, причетний до створення фонду «Соціальний захист». У 2000 р. працював над організацією всеукраїнського референдуму, ініційованого Л.Кучмою. В даний час - політконсультант Адміністрації Президента. Левенця пов'язують із Сергієм Льовочкіним.

5. Тарас Березовец



Директор компанії стратегічного консалтингу "Berta Communications". Закінчив з відзнакою Royal College of Defence Studies (Лондон). У 2004 р. King's College London - MA in International Studies (магістр міжнародних відносин). 1998-1999 рр.. - Старший консультант Національного інституту українсько-російських відносин при РНБО. Пізніше - головний консультант, госексперт Управління зовнішньополітичної безпеки Ради національної безпеки і оборони. 2005-2007 рр.. - Директор департаменту політконсалтінга Martin group. Брав участь в якості політтехнолога і керівника в десятках виборчих кампаніях і політичних проектах. Став відомим завдяки висвітленню діяльності прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Журналіст Сергій Лещенко пов'язував його з роботою в команді секретаря РНБО Андрія Клюєва.

6. Казбек Бектурсунов



Політтехнолог, медіа-консультант. У 2002 році брав участь у проведенні парламентської кампанії "Блоку Юлії Тимошенко". Тривалий час був радником з інформаційної політики Леоніда Черновецького. На виборах 2012 року працював з Наталією Королевською. Відомий зі своїм провальним проектом на виборах мера Хмельницького Віктора Коліщака в 2002 році.
7. Владимир Грановски



Глава наглядової ради Агентства гуманітарних технологій. Закінчив Школу культурної політики Петра Щедровицького в Москві. Тривалий час консультував Валерія Хорошковського, є неформальним куратором інформаційної політики телеканалу "Інтер". За перевіреною інформацією, як зазначає Polittech.org, Грановські на даний момент консультує Віктора Медведчука, який вирішив повернутися у велику політику.

8. Кость Бондаренко

 

Голова правління Інституту української політики. У 2002 р. консультував «Нашу Україну». На виборах 2004 р., за власним визнанням, співпрацював з донецькими, «але не з Януковичем». У кампанії 2006 р. керував політтехнологічної частиною Блоку Володимира Литвина «Ми». У 2008 році став політконсультантом Арсенія Яценюка. Розірвав контракт після приходу в команду Яценюка Валерія Хорошковського й Володимира Грановського. До 2011 року був директором Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна, шеф-редактором газети «Лівий берег».

9. Евгений Копатько
 


Соціолог, директор компанії Research and Branding Group. Багато років чинить соціологічні та консультаційні послуги Партії регіонів. Серед замовників у т.ч. компанія СКМ Рината Ахметова. Раніше - директор Донецького інформаційно-аналітичного центру.

10. Олег Покальчук
 


Соціальний психолог. Автор наукових статей та методичних праць на тему соціальних страхів, політичного лідерства, політичної еліти. Був консультантом ряду відомих українських політиків, соціальних і політичних рухів і партій.
Переглядів: 540 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024