Форма входу

Вибори 2014

Пошук по сайту

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всьго: 4
Гостей: 4
Користувачiв: 0

Цікаво знати





Вівторок, 25.06.2024, 07:56
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Вибір України 2015                                             Україна єдина - единая страна!

Головна | Мій профіль | Вихід

Головна » 2010 » Жовтень » 30 » Як провести голосування на дому в день виборів
Як провести голосування на дому в день виборів
15:19


Голосування виборця за межами приміщення для голосування організовується з таким розрахунком, щоб члени УВК, які організовують таке голосування, повернулися у приміщення для голосування не пізніше ніж за годину до закінчення голосування.

У день голосування три члени УВК, які є представниками різних кандидатів на виборах, в компанії з спостерігачами виходять для організації голосування на дому. Перед їх виходом голова опускає в малу переносну урну другий контрольний лист. У цьому контрольному листі зазначаються час виходу (година та хвилини) членів дільничної виборчої комісії для проведення голосування за межами приміщення для голосування, кількість отриманих виборчих бюлетенів для голосування з кожних відповідних місцевих виборів, прізвища та ініціали членів дільничної виборчої комісії, яким видані виборчі бюлетені для голосування. Контрольний лист підписується присутніми членами дільничної виборчої комісії, офіційними спостерігачами, їхні підписи засвідчуються печаткою цієї дільничної виборчої комісії.

Голова УВК перед виходом членів УВК для організації голосування вдома видає членам дільничної виборчої комісії бюлетені для голосування в кількості, яка дорівнює кількості виборців у витягу зі списку виборців. Більше бюлетенів голова видати не має право - тобто, у голосуючих на дому шансу на помилку немає. Крім урни і бюлетенів ці члени УВК також беруть із собою вилучення із списку, де повинні будуть розписатися виборці. Взяти з собою члени УВК можуть тільки одну урну. Якщо виборців, що голосують вдома багато і урна заповниться повністю, то члени УВК повинні повернутися на ділянку, принести заповнену урну і взяти іншу малу урну, в які також кидається контрольний лист з часом виходу членів УВК.

При проведенні голосування за межами приміщення для голосування мають право бути присутніми кандидати у депутати, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, уповноважені особи місцевих організацій партій, довірені особи кандидатів, офіційні спостерігачі.

При організації голосування за межами приміщення для голосування член УВК на підставі витягу зі списку виборців, за умови пред'явлення виборцем одного з документів, зазначених у ч.2 ст. 3 Закону про місцеві вибори, видає виборцю один бюлетень для голосування з кожних місцевих виборів. При цьому член дільничної виборчої комісії вписує свої прізвище та ініціали і розписується у визначених графах на виборчому бюлетені та контрольному талоні, а також проставляє на контрольному талоні виборчого бюлетеня номер виборця у списку виборців. Виборець розписується у контрольному талоні виборчого бюлетеня та у витягу зі списку виборців, голосує і опускає виборчий бюлетень переносну виборчу урну.

Може бути таке, що виборець, включений до списку виборців, що голосують на дому, прибуде до приміщення для голосування після того, як члени УВК підуть для організації голосування за межами приміщення для голосування. Такому виборцеві не може бути виданий бюлетень для голосування до повернення членів комісії, які організовують голосування за межами приміщення для голосування, і з'ясування питання, не проголосував цей виборець за межами приміщення для голосування.

Джерело: sug

Переглядів: 621 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024